Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 2014. godini

Tehnički muzej posjetilo 162.312 ljudi

20.12.2014., Zagreb - Tehnicki muzej obiljezava 60-ti rodjendan pa je tim povodom tijekom vikenda slobodan ulaz za sve posjetitelje. Dani otvorenih vrata muzeja nude  posjetiteljima razne radionice, projekcije dokumentarnih filmova, a buduci da je veci di
20.01.2015.
u 09:30

Osnovnoškolci su najvjerniji posjetitelji, ali velik je i interes pojedinaca, a muzej ima i više od 4000 stalnih gostiju

Među najposjećenije muzeje u Hrvatskoj i ove se godine svrstao Tehnički muzej u Savskoj, koji je u 2014. godini primio čak 162.312 posjetitelja. U godini u kojoj je muzej proslavio i svoj 60. rođendan stalni je postav, ali i izložbe, te kabinete posjetilo 72.505 ljubitelja tehnike, a 89.807 posjeta odnosi se na organizirane grupe.

– U odnosu na 2013. godinu bilježimo porast posjeta 26 posto, a imamo i oko četiri tisuće stalnih posjetitelja – rekao je Marijo Zrna iz Tehničkog muzeja te dodao kako, od organiziranih posjeta, najviše u muzeju uživaju osnovnoškolci. Kako je objasnio Zrna, najvjerniji posjetitelji dolaze iz OŠ Sračinec, pa iz OŠ Poreč, OŠ Stjepan Radić iz Božjakovine te iz Strojarske i prometne škole Varaždin.

– U Muzeju je prošle godine priređeno 11 izložbi, 29 edukativnih akcija i radionica. Od izložbi su najposjećenije bile "Vama na usluzi – umjetnost i svijet rada", "Strukture nevidljivog" i "Prvi hrvatski tramvaj – 130. obljetnica osječke konjske željeznice" – kaže Zrna, dodajući da se izložba o 60. obljetnici Tehničkog muzeja može vidjeti još do 1. veljače.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije