Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo priznanje

Ivan Đikić izabran u Vijeće Europske organizacije za molekularnu biologiju (EMBO

Dr. Ivan Đikić, redovni profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta Goethe u Frankfurtu
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
11.07.2022.
u 14:48

EMBO je krovna znanstvena organizacija molekularne biologije koja okuplja preko 1900 vodećih znanstvenika u Europi i svijetu

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić jedan je od pet novih članova Vijeća EMBO-a (Europska organizacija za molekularnu biologiju) koji su izabrani na sjednici Vijeća 24. i 25. svibnja 2022. Vijeće EMBO-a, sastavljeno od 15 članova, upravno je tijelo EMBO-a i kao takvo odgovorno za razvoj i vođenje budućih smjernica organizacije. EMBO je krovna znanstvena organizacija molekularne biologije koja okuplja preko 1900 vodećih znanstvenika u Europi i svijetu.

Troje članova koji se prvi put pridružuju Vijeću iz tri su različite zemlje. Ivan Đikić, koji je Hrvat, radi na ubikvitinu i autofagiji u razvoju tumora i zaraznih bolesti na Sveučilištu Goethe u Frankfurtu, Njemačka. Silvia Arber je Švicarkinja i provodi istraživanje o razvoju i funkciji motornih sklopova na Sveučilištu u Baselu, Švicarska. Johanna Ivaska, koja je Finkinja, radi na prometu i aktivnosti integrina kod tumora na Sveučilištu Turku, Finska.

- Izbor za člana Vijeća EMBO velika je čast i obveza. Posebno u trenutnim izazovnim vremenima uloga EMBO-a u financiranju znanosti, znanstvenim projektima i obrazovanju diljem europskih zemalja bit će od izrazite važnosti, naglasio je Ivan Đikić.

Đikić je član EMBO-a od 2004. i dio uredništva EMBO časopisa i EMBO Reports od 2007. Prethodno je bio član EMBO-ovog Odbora za publikacije i Odbora za simpozije EMBO/EMBL te je redoviti organizator EMBO radionica i niza konferencija.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
11:51 13.07.2022.

Kako mi je antipatičan.

NN
novo nenormalni
16:40 11.07.2022.

najbolji hrvatski znastvenik, poznati pronalazitelj nekoliko ljekova protiv raka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije