Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znaju li što su učinili:

Britanci jutro poslije guglali što znači Brexit i pitali mogu li još nastupati na - Eurosongu

brexit
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
24.06.2016.
u 14:50

"Obnavljanje irske putovnice" narastao je za 650 posto

Zabilježen je rast broja pretraga oko mogućnosti prijave za irsku putovnicu među stanovnicima Velike Britanije nakon što su na referendumu odlučili napustiti Europsku uniju, pokazale su danas brojke na Googleovoj tražilici.

Također je zabilježen i porast od 250 posto u pretragama pojma "što se događa ako napustimo EU".

"U Velikoj Britaniji je zabilježen rast od 100 posto u broju pretraga 'dobivanje irske putovnice' nakon što je izglasan Brexit", objavio je na Twitteru Google Trends. Do petka poslijepodne zabilježen je rast i drugih pretraga vezanih za irske putovnice.

 

"Obnavljanje irske putovnice" narastao je za 650 posto, "irski ured za putovnice" 400 posto, "irska ambasada putovnice" za 200 posto, a "irska putovnica" za 190 posto. Milijuni Britanaca irskog su porijekla, a svatko čiji su djedovi i bake ili roditelji rođeni u Irskoj, članici Europske unije, može steći državljanstvo te zemlje. 

Prvih pet pitanja o referendumu u Velikoj Britaniji bilo je "Kako glasam na referendumu o EU?", "Što je Brexit?", "Tko može glasovati na referendumu o EU?", "Kad je referendum o EU?" i "Gdje mogu glasovati".

Neki su se na Twitteru pak pitali može li se Velika Britanija još uvijek natjecati na Eurosongu. Odgovor je, naravno - može.

 

>> Velika Britanija izlazi iz EU! Merkel: Ne smijemo okolišati, ovaj dan je veliki rez za Europsku uniju

>> Ovo su najgori scenariji nakon izlaska Velike Britanije iz Europske unije!

Komentara 6

DU
Deleted user
15:28 24.06.2016.

Neobjašnjiva histerija u Hr medijima povodom rezultata na referenduma o izlasku V.Britanije iz EU-a. U ovom članku se spominje Irska,koja Irska? Sj. Irska ili Republika Irska ?U svim člancima se komentira od strane ,,novinara,, struktura glasača,bilo po dobnoj ili teritorijalnojnoj pripadnosti.na koncu krajeva što se ima pjeniti ministar Kovač po tom pitanju,osobno mislim da Hrvatska zbog izlaska VB ništa ne gubi ,može samo dobiti.

ST
strsljen2013
23:12 24.06.2016.

Ako Izrael nastupa na svim EU dgađanjima ne vidim apsolutno nikakav razlog da se Britaniji zabrani ili izbaci oni su ipak zemljopisno u Europi.

Avatar lola lola
lola lola
01:15 25.06.2016.

LOL ovo me podsjeca na odcjepljenje jugoslavenskih drzava. Nakon sto su se svi odcjepili milom ili silom, onda je puno njih skuzilo da imaju familije u drugim drzavama bivse juge, mirovine u drugim drzavama, kuce, kompanije i vikendice u drugim drzavama itd itd.....al tad je vec bilo kasno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije