Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA KRAĐA

Yahoo potvrdio: Hakeri su ukrali podatke 500 milijuna korisnika!

yahoo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
22.09.2016.
u 22:43

Ukradena su, između ostalog, imena i elektronička pošta, kao i nešifrirana sigurnosna pitanja i odgovori. Nisu ukradeni podaci o kreditnim karticama

Tehnološka kompanija Yahoo objavila je da su im hakeri 2014. godine ukrali podatke oko 500 milijuna korisnika, što bi bila najveća javno poznata cyber-krađa u povijesti, prenosi BBC.

Ukradena su, između ostalog, imena i elektronička pošta, kao i nešifrirana sigurnosna pitanja i odgovori. Nisu ukradeni podaci o kreditnim karticama, objavio je Yahoo.

U Yahoou također vjeruju da iza napada stoji neka država.

Prve informacije o ovoj krađi pojavile su se u kolovozu, kada je haker Peace navodno pokušao prodati informacije o 200 milijuna Yahooovih računa. Yahoo je danas potvrdio provalu koja je ipak puno većeg opsega nego što se prvotno mislilo.

Yahoo je korisnicima preporučio da promijene lozinke ako to nisu učinili nakon 2014. godine.

>> Slučajno dozvolili pristup: U Sjevernoj Koreji postoji samo 28 internet stranica

>> Za nacionalnu sigurnost bitno je zaštititi i kibernetički prostor, najizloženiji sustavi kritične infrastrukture

Komentara 1

TH
than
22:21 24.09.2016.

Drpili su njima podatke i prije te godine jos nekoliko puta. Zato i jesu propa, jer su nesigurni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije