Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPULARNI PLAYER

Winamp se gasi nakon 15 godina

winamp
Foto: Winamp
21.11.2013.
u 17:29

Winamp je prvi put predstavljen 1997. godine, a 1999. kupio ga je AOL za 80 milijuna dolara

Ako ste rođeni prije 1990. godine i volite slušati MP3-glazbu na računalu, sigurno ste barem jednom koristili Winamp. Ako ga i dalje koristite, vjerojatno će vas rastužiti vijest da se ovaj glazbeni player nakon 15-godišnje karijere gasi zajedno s internetskom stranicom te da od 20. prosinca više neće biti dostupan za skidanje. Čini se da za player tog tipa jednostavno više nema mjesta u vremenu u kojem ljubitelji digitalne glazbe sve manje slušaju MP3 te se okreću servisima za streaming.

Winamp je prvi put predstavljen 1997. godine, a razvili su ga Justin Frankel i Dmitrij Boldirev. Veliku popularnost stekao je zahvaljujući mogućnosti personalizacije putem "skinova" koje su korisnici mogli skidati.

Frankelova softverska tvrtka Nullsoft 1999. je godine prodala Winamp AOL-u za 80 milijuna dolara. AOL je uložio određene napore da Winamp održi relevantnim u novim uvjetima, pa je tako 2010. godine kreirana verzija za Android, a 2011. Winamp Sync za Mac, no to očito nije bilo dovoljno da ga održe na životu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije