Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA ŽIVI

Vraća se Nokia 3310, ne previše ‘pametan’, ali izdržljiv mobitel

nokia3310
Foto: Youtube Screenshot
14.02.2017.
u 23:16

Najpopularniji model finske tvrtke uskoro na festivalu mobilne industrije u Barceloni

Nokia će ponovno lansirati svoj legendarni model mobitela 3310, vjerojatno najpopularniji i najvoljeniji mobitel u povijesti mobilne telefonije. Originalno je ta Nokia lansirana daleke 2000. godine i na svojevrstan način označila moderno vrijeme mobilnosti.

Jer Nokia 3310 tad je obarala sve rekorde prodaje. Iako prilično bucmast, oblika čokoladice, kako mnogi opisuju, i nije bio previše tehnološki napredan, ovaj je model stigao po relativno niskoj cijeni i ukupno je prodan u više od 130 milijuna primjeraka.

Nije se odlikovao posebnom finoćom u izradi, ali je bio nevjerojatno čvrst i robustan te je odolijevao padovima i raznim drugim nezgodama.

Nova inkarnacija 3310 dogodit će se na najpoznatijem europskom festivalu mobilne industrije – MWC-u u Barceloni koji počinje 27. veljače. Novo izdanje 3310 bit će lansirano kao hommage nekadašnjem popularnom uređaju. Ostat će vjeran sebi i neće biti ‘pametan’ mobitel.

Koštat će 59 eura i računati na nostalgiju ili na one koji žele nositi dva uređaja u džepu. I dok pametni mobiteli uglavnom dolaze s boljkom kratkotrajne baterije, Nokia 3310 mogla bi odigrati ulogu ‘drugog’ telefona, uvijek spremnog i s izdržljivom baterijom te s ponudom osnovnih funkcija – telefoniranja i slanja poruka.

Odluku o ponovnom lansiranju donijela je finska tvrtka HMD Global koja je kupila prava korištenja imena brenda Nokia. Vodi je nekoć menadžer u moćnoj finskoj Nokiji, koja je svojedobno vladala mobilnom industrijom, a posebice proizvodnjom mobitela.

No nekadašnje Nokije više nema, sada je nova tvrtka u poziciji da opet kreće iz početka s nadom da može uzdrmati one najmoćnije poput Applea, Samsunga, LG-ja, Sonyja te kineskih uzdanica poput Huaweija, Xiaomija, ZTE-a...

Stoga će barcelonski sajam iskoristiti da predstavi i ostale modele, od kojih očekuje i većinu prihoda. Riječ je o dva pametna telefona koje će pokretati sustav Android i koji bi korisnike prvenstveno trebali privući pristupačnom cijenom.

Prema glasinama kojih ima uvijek ususret Barceloni, predstavit će model Nokia 5 s 5,2-inčnim ekranom. Cijena ovog uređaja na europskom tržištu trebala bi iznositi 199 eura. A tu je i model Nokia 3 čija će cijena iznositi 149 eura. Očekuje se da će najaviti Nokiju 6 koja se za sada nudi na europskom tržištu, s cijenom od 249 eura.

Nokia će, po svemu sudeći, biti i nenadmašna zvijezda priredbe u Barceloni. Apple je odavna svoje premijere smjestio u rujan u vlastitoj režiji, dok će ove godine i Samsung zaobići priredbu sa svojim novitetom serije Galaxy. Osmicu će nakon eksplodirajućeg Notea 7 lansirati na zasebnom događanju u proljeće.

>> Legenda se vraća: Nokia 3310 će dobiti modernu verziju, poznate i cijene

>> Nokia opet radi pametne telefone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije