Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI iQ MAGAZIN

Kako pametno kupiti TV i isplati li se uzeti mobitel iz Kine?

iQ magazin
Foto: Večernji list
30.04.2014.
u 10:37

Treba li vam doista Smart TV ili ga možete opametiti TV i alternativnim metodama. Otkrivamo na što treba obratiti posebnu pozornost i kako ga testirati još u trgovini.

U novom broju magazina iQ za tehnologiju, znanost, internet, društvene mreže, gadgete i trendove koji je od danas na kioscima pripremili smo vam veliki specijal o tome kako pametno kupiti televizor. Treba li vam doista Smart TV ili ga možete opametiti TV i alternativnim metodama. Otkrivamo na što treba obratiti posebnu pozornost i kako ga testirati još u trgovini. Naravno, tu je i test 14 televizora od najjeftinijih do ultra skupih modela.

Kako smo prošli s kupnjom mobitela iz Kine i isplati li se taj pothvat, također možete doznati u našem novom broju.

Mislite li da je moguće obići cijeli svijet u zrakoplovu koji ne koristi ni kap goriva već ga pogoni isključivo Sunčeva energija? Švicarski piloti, znanstvenici, avanturisti, svakako će to pokušati. U kakvom će avionu letjeti neprekidno pet dana i pet noći preko oceana, pročitajte u našoj reportaži.

Uzgajati marihuanu u mnogim naprednim sredinama više nije nikakva tajnovita, kriminalna ili samo napola zakonita aktivnost. Legalizacija te biljke, najzastupljenijeg opijata na planetu osim alkohola, danas je otvorila zastrašujuće brzu poslovnu utrku. Iz dana u dan otkrivaju se nove tehnologije uzgoja, nove mogućnosti korištenja pojedinih supstancija marihuane. A epicentar razvojnih aktivnosti za kanabis danas je kalifornijska Silicijska dolina. Ljudi koji su karijere gradili u Appleu, Zyngi, Juniper Systemsu, Silicon Graphicsu... danas su neki od nositelja aktivnosti inventivnih biznisa s marihuanom. Tko, što, gdje i kako uzgaja i prodaje tehno travu, doznajte u novom broju iQ magazina.

Kada netko ima 60.000 tweetova, onda je jasno da je riječ o vrlo aktivnom korisniku Twittera. Željko Marčec ili jednostavnije @marcec jedan je od najaktivnijih i domaćih tviteraša, a tvita i zabavlja ekipu na toj društvenoj mreži još od daleke 2007.! I upravo smo njega izabrali za našu rubriku Twitter intervju.

Foto: VLm

Prvi krug natječaja za najbolju kratku SF priču je završen. Savršen život priča je 19-godišnje Zagrepčanke Petre Borošak koja se našla na našim stranicama. Drugi krug je već počeo, pa svoju priču možete poslati na e-mail iQ@vecernji.net. Koje su još priče ušle u finale te propozicije natječaja možete pronaći na www.vecernji.hr/sf-prica.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije