Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUSKOVA TVRTKA

Uspješno slijetanje: SpaceX lansirao prvu raketu nakon katastrofalne eksplozije

SpaceX
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.01.2017.
u 20:07

Ambiciozni planovi vlasnika SpaceX-a Elona Muska doživjeli su veliki udarac u rujnu 2016. kada je Falcon eksplodirao tijekom testiranja na Floridi

Raketa Falcon kompanije SpaceX lansirana je u subotu iz Kalifornije, prvi put nakon katastrofalne eksplozije u rujnu prošle godine.

Raketa je iz zračne baze Vandenberg poletjela u 18.54 minute po srednjoeuropskom vremenu s deset satelita za tvrtku Iridium Communications Inc.

Deset minuta nakon lansiranja, prvi dio rakete uspješno je sletio na platformu u Pacifiku. To je peti puta da se iz orbite na Zemlju vratila raketa koja bi trebala smanjiti troškove svemirskih letova.

Ambiciozni planovi vlasnika SpaceX-a Elona Muska doživjeli su veliki udarac u rujnu 2016. kada je Falcon eksplodirao tijekom testiranja na Floridi.

>> Raketa SpaceX ponijela u svemir komunikacijski satelit

>> Muskov SpaceX objavio snimke spektakularne eksplozije rakete

Komentara 1

MI
miso
13:33 19.01.2017.

Čestitam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije