Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čipiranje ljudi

Belgijska tvrtka želi ugrađivati mikročipove u ruke zaposlenika

otisak prstiju
Foto: Thinkstock
08.02.2017.
u 09:46

Zaposlenicima koji se boje otići pod nož zbog ugradnje čipa, tvrtka nudi prsten s čipom na kojem će se nalaziti njihovi osobni podaci

Umjesto identifikacijskih kartica, jedna će belgijska tvrtka svojim zaposlenicima ponuditi ugradnju mikročipova u ruku kako bi mogli ući u sjedište tvrtke i pristupiti računalima.

Radi se o tehnološkoj tvrtki za digitalni marketing NewFusion koja će svojim zaposlenicima kirurški ugraditi čipove pod kožu kako bi mogli doći do svog radnog mjesta.

Ipak zaposlenicima koji se boje otići pod nož zbog ugradnje čipa, tvrtka nudi prsten s čipom na kojem će se nalaziti njihovi osobni podaci, piše Mashable.

Ova belgijska tvrtka prva je tvrtka koja će ''čipirati'' svoje zaposlenike, no ugradnja mikročipova nije strana u modernom svijetu. U Češkoj jedna neprofitna organizacija Paralelni Polis nudi razmjenu Bitcoina preko mikročipova.

Ideja možda ne bi bila tako loša da nije riječ o osobnim podacima i činjenici da bi kod svake promjene posla osoba morala ići pod nož. Tko bi to uopće htio? 

>> Najveći utjecaj 2017. imat će samovozeći automobili, umjetna inteligencija, dronovi...

Komentara 5

KV
kvatrić
10:13 08.02.2017.

"Ona postiže da se svima - malima i velikima, bogatima i ubogima, slobodnjacima i robovima - udari žig na desnicu ili na čelo, i da nitko ne mogne kupovati ili prodavati osim onog koji nosi žig s imenom Zvijeri ili s brojem imena njezina." (Otkrivenje 13,16-17)

Avatar strazar
strazar
10:26 08.02.2017.

pocelo je

Avatar Parousia
Parousia
10:34 08.02.2017.

Pokajte su ljudi moji,za Dragoga Boga nikads nije kasno,mozda ce vam bit korisne par rijeci iz Biblije Otk.(14:9-12)"Za njima eto i treceg andjela koji vikase iza glasa:Tko god se klanja Zvijeri i kipu njezinu te primi zig na celo ili ruku,pit ce vino gnjeva Bozjega ,nerazvodnjeno,natoceno vec u casi srdzbe njegove!I bit ce udaren na muke u ognju i sumporu svetim andjelima naocigled i naocigled Jaganjcu.Dim muke njihove suklja u vijeke vjekova.Ni danju ni nocu nemaju pocinka oni koji se klanjaju Zvijeri i kipu njezinu i tko god primi zig s imenom njezinim.I tom je postojanost svetih - onih sto cuvaju zapovijedi Bozje i vjeru Isusovu"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije