Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITET

Uber u Hrvatskoj uveo mogućnost plaćanja gotovinom

Uber
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
26.09.2016.
u 10:54

Gotovinsko plaćanje je uvedeno da bi putovanje kroz grad na Uberovoj platformi postalo dostupno svima, osobito onima koji se ne žele koristiti kreditnim karticama ili nemaju tu mogućnost

Od danas će korisnicima aplikacije Uber u sva četiri hrvatska grada u kojima je usluga dostupna – Zagreb, Zadar, Dubrovnik i Split, biti omogućena još jedna opcija plaćanja. Riječ je o plaćanju gotovinom koja će biti dostupna svim postojećim i novim korisnicima na platformi, izvijestili su danas iz Ubera.

Gotovinsko plaćanje je uvedeno da bi putovanje kroz grad na Uberovoj platformi postalo dostupno svima, osobito onima koji se ne žele koristiti kreditnim karticama ili čak nemaju tu mogućnost, objašnjavaju. U Uberu kažu da visoku razinu transparentnosti i dalje omogućuje prethodno isticanje cijene vožnje, digitalna evidencija svih vožnja i kontrola izdavanja računa za svaku uslugu.

Gotovinom se na Uberovoj platformi može plaćati u 29 zemalja diljem svijeta, među kojima se od danas nalazi i Hrvatska. Gradovi poput Zagreba, Dubrovnika, Zadra i Splita tako su se pridružili svjetskim metropolama poput Manchestera u Velikoj Britaniji, Singapura i Cape Towna u Južnoj Africi, u kojima je već neko vrijeme omogućeno gotovinsko plaćanje na Uberovoj platformi.

– Iako je Uberova platforma u početku omogućavala samo digitalne transakcije, tijekom godina zbog širenja u zemlje u kojima se manje upotrebljavaju kreditne kartice bilo je potrebno primijeniti i alternativne oblike plaćanja, poput gotovine s kojom će se usluga omogućiti i drugim korisnicima, poput starijih osoba, studenta i korisnicima koji nemaju pristup kreditnim karticama. U Hrvatskoj manje od 40 posto ljudi koristi kreditne kartice te im je tako uskraćena opcija kretanja s Uberovom platformom. Oni će od sada imati pristup sigurnom, pouzdanom i jeftinom obliku kretanja gradom. Činjenica da netko nema ili se ne želi koristiti kreditnom karticom, ne bi trebala značiti da se ne može sigurno i pouzdano kretati od jedne do druge točke – rekao je u priopćenju Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

>> Uber uzdrmao taksi-tržište, no u pola godine izgubio milijardu dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije