Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija

Tko su dobitnici ICT GOLD AWARDS priznanja i kako su žene na velika vrata ušle u ICT svijet

ICT GOLD AWARDS
Foto: PR FOTO
1/8
27.10.2016.
u 16:47

Vrhunac konferencije bio je odličan panel radnog naziva - "Izazovi civilizacije s kojima smo suočeni te primjena tehnologije kao moguće rješenje" u kojem su sudjelovali Matija Kopić, prof.dr. Bojan Biočina i Branko Roglić

U zagrebačkom Hotelu Esplanade, u prekrasnoj Smaragdnoj dvorani održana je sada već tradicionalna ICT Gold Awards konferencija. ICT GOLD AWARDS jedinstvena je konferencija kao dio poznatog VIDI awards natječaja tehnološke izdavačke kuće VIDI, koja već 20 godina nagrađuje iznimne i inovativne tehnološke projekte. Prvi dio konferencije bio je rezerviran za zanimljive prezentacije poslovnih ICT rješenja koja su osvojila ICT Gold Award nagrade.

U kategoriji Business Intelligence o rješenju „Orbico – Analitika na dlanu“ govorile su Lidija Karaga iz tvrtke implementatora Poslovna inteligencija i Romina Orešković iz tvrtke Orbico kao korisnik.

Alen Gojčeta iz Vipneta predstavio je rješenje u kategoriji Billing System koje je namijenjeno plaćanju usluga pranja i čišćenja vozila u autopraonicama SMS-om, a sastoji se od aplikacije mAutopraonice i hardvera mŽetonjera.

Renato Barta iz tvrtke SV Group i Dubravka Bernardić iz Zagrebačke banke predstavili su rješenje unaprjeđenja IT strukture Zagrebačke banke.

Sve prisutne goste u najzanimljivije događanje konferencije uvela je šarmatna voditeljica Korana Gvozdić, koja je najavila cijeli program, ali i odlično surađivala sa mnogim govornicima koji su se izmjenjivali na samoj svečanoj pozornici. Tako je nakon odličnih prezentacija i uvodnog dijela konferencije održan zanimljiv IT Biz Crunch Forum sa središnjom temom konferencije "Izazovi civilizacije s kojima smo suočeni te primjena tehnologije kao moguće rješenje", na kojem su sudjelovali Matija Kopić iz Farmerona, koji svojim softverom za upravljanje mliječnim farmama osvaja Ameriku, prof. dr. Bojan Biočina, kardiokirurg koji primjenom TAH tehnologije uspješno ugrađuje umjetna srca te Branko Roglić osnivač i vlasnik jedne od najuspješnijih hrvatskih distributerskih tvrtki, ORBICO, koja uspješno posluje i izvan Hrvatske. Zanimljivost cijelom panelu dao je i Dubravko Merlić, koji je moderiranjem i kvalitetnim vođenjem cijeli razgovor držao na vrhuncu.

Odrastao sam na farmi u Slavoniji. Tu sam se zaljubio u životinje i odlučio olakšati ljudima i životinjama da odrade svoju društvenu ulogu. Mi dostavljamo tehnologije i procese za proizvodnju više i kvalitetnije.Do 2050 je izazov stvoriti 70% više nutrijenata koji trebaju svjetskoj populaciji, ali ne samo to. Svi imate mobitele i imat ćete mogućnost vrlo skoro na zaslonu mobitela pratiti točno otkud ta hrana stiže, kako je proizvedena i koje nutrijente ima”, rekao je Matija Kopić.

Govoreći o zdravstvenom sektoru prof.dr. Biočina je rekao: “Izazovi u zdravstvu su starenje ljudi na Zaadu i sve veća populacija u ostatku svijeta. Medicina kao poslovniproces uz poomoć tehnologije može odgovoriti na te izazove. Već sad imamo wearabless uređaje i implantate, a njih će biti sve više. Tu su i medicinski kiosci koji mogu riješiti najveći problem a to je dostupnost liječnka svima to neće biti moguće. Kiosci bi imali senzore, vezu s liječnikom i osnovne lijekove.”

Nakon zanimljivog i dinamičkog IT Biz Crunch Foruma uslijedila je dodjela nagrada najboljim ICT rješenjima te panel ICT Gold Award Forum, na kojem će se podrobnije raspraviti aktualni izazovi poslovne primjene ICT-a. A nagrade za najbolje ICT implementacije u 2016. godini osvojili su SV Group.

Sjajni rezultati žena u informatici trebali bi poslužiti kao inspiracija i promijeniti percepciju hrvatske it industrije. 

U završni dio konferencije profesorice sve prisutne uvela je prezentacijom profesorica Mirjana Pejić Bach (EFZG), koja je iznijela rezultate istraživanja na temu žena u hrvatskoj IT industriji. Nakon prezentacije održano je premijerno predstavljanje liste 50 najutjecajnijih žena u hrvatskoj IT industriji. Misija projekta Top 50 ICT Women In Croatia bila je prvi put u Hrvatskoj sustavno prepoznati i istaknuti važnost žena u IT industriji, poduzetništvu i znanosti, koje svojim radom uvelike pridonose organizacijskom i tehnološkom razvoju IT proizvoda i usluga te na taj način stvaraju novu vrijednost za hrvatsko društvo u cjelini. Popis najuspješnijih je sastavio žiri koji dolazi iz profesionalnog IT svijeta i mnogih hrvatskih medijskih kuća, a sam izbor bio je dio projekta Who is Who in IT Croatia. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije