Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajna uspjeha

Englezi oduševljeni aplikacijom za učenje matematike razvijenoj u Hrvatskoj

28.05.2014., Zagreb - U hotelu Sheraton odrzana konferencija o intelektualnom vlasnistvu - Intelektiv. Okrugli stol na temu o zastiti intelektualnog vlasnistva. Damir Sabol.
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
23.10.2014.
u 17:47

Osnivač Iskona u Velikoj Britaniji predstavio svoju revolucionarnu aplikaciju za učenje matematike zbog koje ga zovu iz SAD-a, Japana, Njemačke, Izraela...

Pozivam domaće tvrtke koje razvijaju rješenja za e-obrazovanje, posebno one koje to već aktivno rade s CARNetom, da se jave jer spremni smo im za početak besplatno ustupiti tehnologiju ugrađenu u PhotoMath samo da djeca u hrvatskim školama što prije mogu početi učiti matematiku na nov i zabavniji način, poručuje Damir Sabol. Osnivač Iskona s PhotoMathom ima novu uspješnicu u svjetskim razmjerima.

– Za suradnju nas zovu Japanci, Izraelci, Nijemci i Amerikanci, a sve medije, od japanskih TV kuća preko izraelskih novina do američkog CNN-a i Yahooa, interesira priča o revolucionarnoj aplikaciji za učenje matematike razvijenoj u Hrvatskoj – kaže Sabol.

Sve je počelo u utorak kad je u Londonu PhotoMath, mobilna aplikacija koja omogućuje da fotografiranjem matematičkog zadatka odmah dobijete rješenje i izvod tog rješenja, s tri konkurenta ušla u finale izbora za najbolji europski startup. Nisu pobijedili, ali Sabol ne žali. Kaže da je u prvih 24 sata otkako su aplikaciju pustili na AppStore ona preuzeta 110.000 puta.

Dodaje da korisnici u Hrvatskoj već imaju iskustva s tehnologijom ugrađenom u PhotoMath. Razvila ju je njegova tvrtka SlikoPlat, koja broji 12 zaposlenih i koja je to rješenje u suradnji s hrvatskim proizvođačem mobilnih aplikacija Infinumom prvo ugradila u mobilno bankarstvo Erste banke. Nakon toga tehnologiju su preuzele i ostale domaće banke te IT tvrtka Asseco. Glavni aerodrom EU u Bruxellesu koristi ovu tehnologiju za skeniranje dokumenata, a u SAD-u se njome provjeravaju dokumenti birača.

– Razvoj u Zagrebu i promocija u Londonu dobitna su kombinacija za globalno širenje – kaže Sabol.

Navodi da ga je očarala jedna ponuda iz SAD-a.

– Organizacija koja pomaže u razvoju e-obrazovnih alata za djecu s disleksijom želi ugraditi PhotoMath u svoju mobilnu aplikaciju za lakše učenje matematike – zaključuje Sabol. 

>> Na premještaj u Rijeku pristao bih bez razmišljanja

Komentara 4

LI
lietuva
22:53 24.10.2014.

Englezi oduševljeni aplikacijom za učenje matematike RAZVIJENOM u Hrvatskoj. Onako zvuči kao da je matematika razvijena u Hrvatskoj.

Avatar dr_watson
dr_watson
09:39 25.10.2014.

bravo za Medimurca koji je vlasnik firme i izmislio tu aplikaciju

JO
josko
11:03 25.10.2014.

Uspješna primjena IT aplikacija. Totalno kontraproduktivno u svezi učenja matematike. Ukoliko se ne razumije postupak i metoda - čemu samo izbacivanje rezultata!? Ne vidim korist u primjeni u školstvu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije