Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MWC BARCELONA

Svi žele prvi pametni sat koji izgleda kao da je 'obični'

Huawei Chief Executive Richard Yu presents the Huawei Watch during a news conference in Barcelona March 1, 2015. Chinese telecom equipment maker Huawei on Sunday launched its first smartwatch, a round-faced device that works with Android phones, joining a
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
03.03.2015.
u 11:42

Glavni hitovi ovog najvećeg i najutjecajnijeg svjetskog sajma svakako su nove uzdanice najvećeg proizvođača mobitela – Samsunga

Barcelona je jučer i službeno, na tjedan dana, postala prijestolnica svjetske mobilne industrije. Više od dvije tisuće izlagača, naime, predstavilo je svoje proizvode na tradicionalnoj barcelonskoj priredbi.

Samsung je hit

Glavni hitovi ovog najvećeg i najutjecajnijeg svjetskog sajma svakako su nove uzdanice najvećeg proizvođača mobitela – Samsunga.

Ovaj južnokorejski tehnodiv predstavio je dva flagship smartphonea – Galaxy S6 i S6 edge. Naravno, uz bolji 'motor', ono što je doista novo i odmah vidljivo na prvi pogled jest kvaliteta i izgled kućišta. Riječ je o prvim neplastičnim Samsungovim mobitelima. 

Dok je S6 edge prvi smartphone koji ima zakrivljeni ekran s obje strane. Ipak, kućište od metala i stakla doista impresivnog izgleda ima i mane koje su naljutile poneke korisnike. Primjerice, baterija više nije promjenjiva, mobiteli nisu vodootporni. 

Osim Samsunga, i HTC je upravo Barcelonu odabrao za polaznu točku svog novog smartphonea visoke kategorije – One M9. Dimenzije mu nisu mijenjane, no kako tvrde, kamera je bolja kao i zvuk. Usto je HTC krenuo i u vode nosive tehnologije te je na tržište izbacio HTC Grip.

Narukvica za sportaše

Za narukvicu s GPS-om tvrde da će oduševiti sportaše pa i one koji se bave najeekstremnijim sportovima.

Huawei sat, pak, proglašen je ljepoticom sajma. Riječ je o prvom pametnom satu koji izgleda poput 'onih običnih'. Nije nezgrapan ni težak, već odaje dojam dizajnerskog uratka visoke mode.

Nove mobilne uređaje predstavili su i Sony, LG, Lenovo... No, osim samih gadgeta koji, istina, najviše privlače pozornost, bilo je tu i novih aplikacija u APP planetu, dodataka mobitelima i smartphoneima. Predstavljeni su novi dodaci i mogućnosti za povezivanje automobila. Govorilo se o sigurnosti, privatnosti... A glavna biznis tema koju ne propušta naglasiti nijedan predsjednik uprave europskog telekoma jest regulativa i kako europske telekome ponovno učiniti snažnima u ovom sektoru. Naime, igrači poput Facebooka i YouTubea, tvrde, ostvaruju prihode, dok telekomi grade infrastrukturu, što je, po njima, neodrživo i zahtijeva akciju regulatora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije