Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MWC BARCELONA

Svi žele prvi pametni sat koji izgleda kao da je 'obični'

Huawei Chief Executive Richard Yu presents the Huawei Watch during a news conference in Barcelona March 1, 2015. Chinese telecom equipment maker Huawei on Sunday launched its first smartwatch, a round-faced device that works with Android phones, joining a
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
03.03.2015.
u 11:42

Glavni hitovi ovog najvećeg i najutjecajnijeg svjetskog sajma svakako su nove uzdanice najvećeg proizvođača mobitela – Samsunga

Barcelona je jučer i službeno, na tjedan dana, postala prijestolnica svjetske mobilne industrije. Više od dvije tisuće izlagača, naime, predstavilo je svoje proizvode na tradicionalnoj barcelonskoj priredbi.

Samsung je hit

Glavni hitovi ovog najvećeg i najutjecajnijeg svjetskog sajma svakako su nove uzdanice najvećeg proizvođača mobitela – Samsunga.

Ovaj južnokorejski tehnodiv predstavio je dva flagship smartphonea – Galaxy S6 i S6 edge. Naravno, uz bolji 'motor', ono što je doista novo i odmah vidljivo na prvi pogled jest kvaliteta i izgled kućišta. Riječ je o prvim neplastičnim Samsungovim mobitelima. 

Dok je S6 edge prvi smartphone koji ima zakrivljeni ekran s obje strane. Ipak, kućište od metala i stakla doista impresivnog izgleda ima i mane koje su naljutile poneke korisnike. Primjerice, baterija više nije promjenjiva, mobiteli nisu vodootporni. 

Osim Samsunga, i HTC je upravo Barcelonu odabrao za polaznu točku svog novog smartphonea visoke kategorije – One M9. Dimenzije mu nisu mijenjane, no kako tvrde, kamera je bolja kao i zvuk. Usto je HTC krenuo i u vode nosive tehnologije te je na tržište izbacio HTC Grip.

Narukvica za sportaše

Za narukvicu s GPS-om tvrde da će oduševiti sportaše pa i one koji se bave najeekstremnijim sportovima.

Huawei sat, pak, proglašen je ljepoticom sajma. Riječ je o prvom pametnom satu koji izgleda poput 'onih običnih'. Nije nezgrapan ni težak, već odaje dojam dizajnerskog uratka visoke mode.

Nove mobilne uređaje predstavili su i Sony, LG, Lenovo... No, osim samih gadgeta koji, istina, najviše privlače pozornost, bilo je tu i novih aplikacija u APP planetu, dodataka mobitelima i smartphoneima. Predstavljeni su novi dodaci i mogućnosti za povezivanje automobila. Govorilo se o sigurnosti, privatnosti... A glavna biznis tema koju ne propušta naglasiti nijedan predsjednik uprave europskog telekoma jest regulativa i kako europske telekome ponovno učiniti snažnima u ovom sektoru. Naime, igrači poput Facebooka i YouTubea, tvrde, ostvaruju prihode, dok telekomi grade infrastrukturu, što je, po njima, neodrživo i zahtijeva akciju regulatora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije