Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE U PRAVU

Svađa u Kini zbog 'Wi-Fi-ja za trudnice' koji manje zrači

trudnica
Foto: Bodo Marks/DPA/PIXSELL
24.06.2015.
u 15:44

Qihoo je predstavio router s postavkom "trudnice" koja navodno smanjuje zračenje za 70 posto

Postoje različita mišljenja o tome koliko je - i je li uopće - zračenje Wi-Fi-ja štetno za ljude, a ta se dilema sada našla i u središtu sukoba dvije kineske tehnološke tvrtke.

Jedna od njih, Qihoo 360, predstavila je bežični router koji ima tri postavke jačine signala nazvanih "probijanje zida", "ravnoteža" i "trudnice". Posljednja postavka, tvrde u ovoj tvrtki, smanjuje emitirano zračenje za čak 70 posto. Šef Qihooa Zhou Hongyi rekao je da tvrtka cilja na ljude koji se boje zračenja.

Predstavljanje ovog routera izazvalo je negativnu reakciju tehnološkig giganta Xiaomi, koji je optužio Qihoo za širenje panike tvrdeći kako je postavka za trudnice samo marketinški trik, prenosi BBC.

- Korištenje Wi-Fi-ja je sigurno - poručuju iz Xiaomija, koji je nedavno i sam predstavio ultrabrzi ruter, ali bez postavke kakvu nudi Qihoo. 

U svakom slučaju, i dalje nema konsenzusa o štetnosti Wi-Fi-ja. Američka organizacija BabySafe Wireless Project, na primjer, tvrdi da takvo zračenje predstavlja rizik za trudnice i njihovu nerođenu djecu, dok Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) tvrdi da takva izloženost elektromagnetskim poljima nema negativne posljedice po zdravlje.

>> Dopušteno zračenje čak je 2,5 puta više

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije