Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEGAUSPJEH

Studenti FER-a osvojili prvo mjesto na srednjoeuropskom natjecanju

studenti
Foto: Hrvatski savez informatičara
1/3
17.11.2014.
u 09:45

Na CERC-u su nastupila tri tima Sveučilišta u Zagrebu

Studenti zagrebačkog FER-a osvojili su prvo mjesto na srednjoeuropskom studentskom natjecanju u programiranju CERC koje se od petka do nedjelje održalo u Krakowu u Poljskoj, izvijestio je Hrvatski savez informatičara.

Na CERC-u 2014 nastupilo je 79 timova iz sedam srednjoeuropskih zemalja, Austrije, Češke, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije, a natjecanje se sastojalo od timskog rješavanja 12 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi u programskim jezicima C/C++/Java, pod operativnim sustavom Linux na jednom računalu u trajanju od 5 sati.

Na CERC-u su nastupila tri tima Sveučilišta u Zagrebu, a prvo mjesto osvojili su studenti FER-a Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula, koji su time izborili nastup na finalu Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja, koje će se održati sljedeće godine od 16. do 21. svibnja u Maroku.

Mislav Balunović, Ivica Kičić i Marin Tomić s PMF-a osvojili su četvrto, a Matija Milišić, Antun Razum i Tomislav Tunković s FER-a deveto mjesto. Timove studenata Sveučilišta u Zagrebu na ovom natjecanju vodio je Goran Žužić, stručni voditelj, dok je odgovorni voditelj bio Krešimir Malnar.

>> Studenti strojarstva izradili trkaći automobil vrijedan 350 tisuća kn

>> Studenti osvojili treće mjesto na natjecanju u poznavanju prava EU

Komentara 1

DA
danho
08:29 18.11.2014.

BRavoooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije