Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Težak samo 340 grama

Stigao Nexus 7 - prvo Googleovo tablet računalo

nexus (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
28.06.2012.
u 23:35

Internetski div pokazao je i prvi prototip svojih naočala za proširenu stvarnost čiji bi se prvi modeli trebali početi prodavati iduće godine

Nakon Applea, Samsunga, HTC-a i Microsofta vrijeme je da se još jedan veliki igrač ugura na tržište tablet računala. Na red je došao i Google koji je predstavio Nexus 7 - prvi tablet sa svojim imenom.

Uređaj je proizvela kompanija Asus, a zanimljivo je da ga pokreće najnovija verzija Androida Jelly Bean. Na Appleov iPad i ostale mnogobrojne konkurente, Google će pokušati udariti dobrim omjerom cijene i kvalitete. Nexus 7 u verziji od 8 GB memorije počet će se u SAD-u prodavati sredinom srpnja po cijeni od 199 dolara. Uređaj je, inače, opremljen ekranom od 7 inča, a teži 340 grama. Brzinu mu daje četverojezgreni procesor i grafika s 12 jezgara.

Na razvojnoj konferenciji u San Franciscu, internetski div pokazao je i prvi prototip svojih naočala za proširenu stvarnost čiji bi se prvi modeli trebali početi prodavati iduće godine. Naočale će imati mogućnost povezivanja na internet, a korisnicima će sve što ih zanima donositi ravno pred oči. 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:43 30.06.2012.

kako s ovim na internet, ako nema wi-fija? ne piše nigdi 3g u specifikacijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije