Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJELA KAMPANJA

STEM revolucija: 920 ustanova dobiva 15.000 setova za robotiku

Nenad Bakić
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/3
14.02.2017.
u 21:29

STEM revolucija i kampanja za kupnju micro:bitova, za poticanje robotike, koju je osmislio poduzetnik Nenad Bakić uspjela je.

Tijekom akcije STEM revolucija prikupljeno je više od 290.000 dolara, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Od prikupljenog iznosa 250.000 dolara iskoristit će se za kupnju 15.000 setova za robotiku (micro:bitova), a ostatak za honorare edukatora koji će učiti druge edukatore.

IRIM, filantropska udruga, podnijet će sve troškove kampanje. IRIM je od Vlade zatražio oslobađanje PDV-a na uvoz opreme te se nada pozitivnom rješenju, a tada će se moći financirati dodatnih oko 3800 micro:bitova.

Budući da se prijavilo oko 920 ustanova, odlučili su svima donirati 20 micro:bitova po primatelju. IRIM je već naručio 5000 dodatnih micro:bitova, a u krajnjem slučaju financirat će ih sami, naglasio je Nenad Bakić, pokretač kampanje, te dodao kako mu je drago da su donacije dali i HDZ i SDP, ali i MUP kao predstavnik države.

Usto, prognozirao je Bakić, nakon rasta gospodarstva na redu je pozitivna promjena svijesti društva. Britanski veleposlanik A. Dalgleish i I. Vidaković, šef Microsofta Hrvatska, dali su podršku projektu. 

>> STEM revolucija je uspjela: Djeca trebaju biti ravnopravni sudionici društva 21. stoljeća

>> I Uber odlučio podržati STEM revolucija u školama: Svaki donator dobit će besplatnu vožnju

Ključne riječi

Komentara 1

TA
tanjaraf
05:59 15.02.2017.

Bravo. Konačno neka dobra vijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije