Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IT div

Srbija se želi odcijepiti od Hrvatske i dovesti Google

Google
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
23.01.2015.
u 09:45

Google iz svog zagrebačkog ureda pokriva Sloveniju i Srbiju, no srbijanski premijer želi da se Srbija osamostali

Srbija lobira da Google privuče u Beograd. Srpski premijer Aleksandar Vučić, koji boravi na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu, objavio je da planira održati sastanak s predstavnikom Googlea Jaredom Cohenom kako bi internetskog diva privukli u srpsku prijestolnicu. Vučić je srpskim medijima izjavio da Google trenutačno Srbiju na informatičkoj karti svijeta vodi pod Hrvatskom i da to traje već desetljeće, prenosi Poslovni dnevnik.

– Mi ih u Srbiji očekujemo i to je poruka i važan signal za Srbiju koliko nas uvažavaju i koliko poštuju hrabre reforme koje provodimo, a te će reforme dati rezultat – kaže srpski premijer Vučić.

Google je svoj prodajni ured u Zagrebu otvorio krajem 2009. u sklopu jačanja poslovanja u srednjoj i istočnoj Europi. Ured koji je ovdje otvorila tvrtka pokriva ne samo hrvatsko nego i tržišta Slovenije i Srbije. U Hrvatskoj je tvrtka najprije počela razvijati svoje poslovanje u području oglašavanja zbog rastućeg broja online oglašivača iz turističkog sektora. Nakon toga je proširila svoju ponudu s poslovnim aplikacijama poput Google dokumenata i kalendara.

Prije četiri godine Google je u Hrvatskoj poslovanje proširio izgradivši mrežu partnera koji prodaju Googleove cloud mail i druge alate za vođenje poslovanja u cloudu, poslije je pustio uslugu Google Street View, a lani je proširio svoju ponudu na prodaju glazbe.

>> Google zbog spornih objava 'kažnjava' i u BiH

Ključne riječi

Komentara 3

SA
samoborka
13:03 23.01.2015.

Google je skuzio u kojem broju i koliko vremena Srbi provode na hrvatskim portalima pa nije nikakvo cudo da su ih stavili pod kapu Hrvatske u internetskom smislu. Prema tome ljutnja i trenutni zahtjevi Srbije prema Google su bezrazlozni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije