Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAYSTATION 4

Sony predstavio novi PS4 - u prodaji krajem godine

sony playstation 4,sony ps4 (1)
Reuters/PIXSELL
21.02.2013.
u 09:09

Novi joystick DualShock 4 ima touchpad i gumb za "share", koji omogućuje dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama

Naslijediti uređaj koji je u nešto više od šest godina prodan u više od 70 milijuna primjeraka nije nimalo lak zadatak. Upravo to očekuje četvrtu generaciju Sonyjeve igraće konzole PlayStation, koja je jučer predstavljena u New Yorku. PS4, koji će u prodaju biti pušten "tijekom praznika 2013.", očekuje i sve jača konkurencija - još nepredstavljeni nasljednik Xboxa 360 te Nintendo Wii U.

Nova generacija PlayStationa ima procesor X86, kakav koristi većina osobnih računala, i poboljšanu grafiku. Igrači mogu izaći iz video-igre pritiskom na jedan gumb, dok se ponovnim pritiskom vraćaju u igru na isto mjesto na kojemu su stali. Moguće je i igranje naslova koji se u isto vrijeme skida.

PS4 dolazi i s novim joystickom pod imenom DualShock 4, koji ima i touchpad, posebnu svjetlosnu traku koja omogućuje 3D kameri na konzoli da prati kretanje joysticka, ulaz za slušalice, ali i gumb za "share". S ozbirom da je od predstavljanja PlayStationa 3 došlo do svojevrsne revolucije internetskih društvenih mreža, u Sonyju su novoj konzoli odlučili dati i tu socijalnu dimenziju, pa korisnik može na željenu društvenu mrežu uploadati video-snimku svoje posljednje aktivnosti.

Glavni tvorac računalnog sustava PlayStationa 4 Mark Cerny rekao je da su na novog generaciji počeli raditi nedugo nakon predstavljanja treće generacije. Na predstavljanju nije bilo riječi o cijeni niti hoće li konzola podržati video ultra-visoke definicije (4K).

 

Ključne riječi

Komentara 2

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
09:50 21.02.2013.

- ajmo svi kupit ps4 navali narode!

DU
Deleted user
11:16 21.02.2013.

Pa kaj su predstavili, praznu kutiju ? A bande li neviđene, popušila trojka opako (sa preko 100 miliona ps2 na jedva 70 mil, ps3) Otelo im microsoft pola prodaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije