Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prema europi

Solar Impulse 2 na pola puta preko Atlantika

Solar Impulse 2
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/4
22.06.2016.
u 10:15

"Atlantik je obred i njega preletjeti u SI2 je vizija budućnosti za energiju", komentirao je na Tweeteru Piccard

Zrakoplov Solar Impulse 2 na sunčevu energiju koji je poletio u ponedjeljak iz New Yorka za Sevillu nalazi se danas na pola puta prema Europi, negdje na sredini Atlantika.

New York je bio kraj američkog dijela leta za SI2 na njegovu putu oko svijeta koji je počeo prije više od godinu dana polijetanjem iz Abu Dabija. Avion je nakon polijetanja iz New Yorka letio uz istočnu obalu SAD-a i istok Kanade a potom krenuo preko Atlantika. Tijekom 40 sati prešao je više od 3300 kilometara, a tijekom noći leti na sunčevu energiju koju je sakupio tijekom dana.

Avion može letjeti samo s jednim pilotom, a Švicarci Bertrand Piccard i Andre Borschberg izmjenjuju se u upravljanju zrakoplovom i nadaju da će završiti put tamo gdje su ga i započeli  - u Abu Dabiju.

Na ovoj etapi zrakoplovom upravlja Piccard. "Atlantik je obred i njega preletjeti u SI2 je vizija budućnosti za energiju", komentirao je na Tweeteru Piccard. Solar Impulse 2 put je dosad odveo preko Indije, Mijanmara, Kine, Japana i SAD-a. Zrakoplov SI2, koji leti uz pomoć Sunčeve energije iz 17 tisuća solarnih ćelija pričvršćenih na krilima dužine 72 metra (gotovo jednako dugima kao ona na Airbusu A380),  ukupno će preletjeti 35 tisuća kilometara.

>> Solar Impulse 2 poletio iz New Yorka za Sevillu

Komentara 1

GA
Gastarbeiter2
20:04 22.06.2016.

A jesu više i ovi Švicarci dosadili i bogu i našem narodu. Umjesto da stalno napreduje trebali bi i oni da malo počnu sa našim primitivizmom pa ćemo ih onda pitati gdje im je nestao napredak!😜

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije