Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tvrtka mireo

Službena je GPS navigacija za Dubai hrvatska!

'31.08.2011., Oreskoviceva 3d, Zagreb - Samsung Mireo navigacija Photo: Borna Filic/PIXSELL'
Foto: 'Borna Filic/PIXSELL'
15.10.2014.
u 17:07

Hrvatska softverska tvrtka Mireo, poznata po svojim sustavima GPS navigacije (Genius Maps, Mireo DON’T PANIC), isporučitelj je službenih iPhone i Android navigacija za Dubai, Rijad i Dammam.

Jedan od uspješnijih domaćih izvoznika softvera, tvrtka Mireo, ovih je dana naručiteljima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji isporučila tri nova programska rješenja za GPS navigaciju i informacije o stanju u prometu.

Vlasti u Dubaiju, Rijadu i Dammamu, u nastojanju da svojim građanima i posjetiteljima omoguće izbjegavanje prometnih gužvi i lakše snalaženje u tim velikim gradovima, odlučile su se na rješenje zasnovano na GPS-navigaciji Genius Maps. Tako će svim korisnicima iPhone i Android telefona u Emiratima i Saudijskoj Arabiji biti dostupna besplatna navigacija s najnovijim kartografskim podacima i ažurnim informacijama o stanju prometa. To je posebno značajno u Rijadu i Dubaiju, s obzirom na intenzivne građevinske radove, zbog kojih se često mijenja prometna regulacija, što uzrokuje gužve u prometu. Navigacija RTA Smart Drive za Dubai dio je ambicioznog projekta Smart City u sklopu priprema za EXPO 2020.

– Vjerujemo da će RTA Smart Drive biti pouzdaniji od Google Maps jer koristi podatke dobivene od policije i ostalih javnih službi. Koriste se i podaci o planiranim radovima i predviđenim obilaznim cestama, o prometnim nesrećama i dojave od taksista – rekao je Ahmad Hashem Behroozian, direktor Dubai RTA, dok je član uprave Mirea zadužen za razvoj i istraživanje Ivica Siladić kazao: “Ove su aplikacije zasnovane na našoj platformi Genius Maps. Riječ je o rješenju u cijelosti razvijenom u Hrvatskoj i našem najboljem navigacijskom sustavu. Arhitektura našeg softverskog rješenja omogućila je brzu prilagodbu sustava na arapski jezik i, što je posebno važno, uporabu mjesnih informacija o stanju u prometu''.

>>Top 5 navigacijskih uređaja – dobar se može kupiti već za 700 kn

>>Ovo su TOP projekti hrvatskog zelenog gospodarstva u 2014.

Komentara 4

DR
Dragocro
17:45 15.10.2014.

Forza Mireo! Veslimo se vašim uspjesima...EMERGENSEA Team.

Avatar mg940
mg940
17:56 15.10.2014.

Super dečki samo napred

IV
Ivanveliki
20:54 15.10.2014.

Najbolja navigacija, a nasih mozgova djelo! Koristim je vec 2 godine, odlicna je. Preporucam svima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije