Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crvena zvijezda

Sjevernokorejski operativni sustav kopija je Mac OS X-a

crvena zvijezda
Foto: Will Scott
1/3
06.02.2014.
u 09:43

Riječ je o verziji 3.0, prva je više nalikovala Linuxu

Sjevernokorejski operativni sustav zove se Crvena zvijezda i kopija je Appleova Mac OS X-a. Pokazuju to screenshotovi koje je napravio Will Scott, student računalstva na sveučilištu u Washingtonu koji je održao predavanje na sveučilištu u Pyongyangu.

Riječ je o verziji 3.0, navodno posljednjoj. Prva verzija više je nalikovala na Linuxove sustave kao što je Debian, no "trojka", čini se, mnogo više posuđuje od Appleova sustava.

– Stvarno izgleda kao Mac te koristi tzv. skin koji je, koliko mi se čini, posebno izrađen, nije modificirana verzija postojeće Linuxove teme – napisao je Scott na svom blogu.

Aplikacije su također i pakirane slično kao u OS X-u, jedino se umjesto Appleova loga nalazi – crvena zvijezda.

>> Jobs je htio da Sonyjeva računala VAIO koriste OS X

Komentara 1

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
17:27 06.02.2014.

Kaj nije i OS X baziran na Linux-u?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije