Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆNOST WEBA

Predsjednik Googlea: Internet će nestati

Eric Schmidt
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
23.01.2015.
u 09:02

Pojavljuje se vrlo personaliziran i interaktivan i jako, jako zanimljiv svijet, tvrdi Schmidt

Koja je budućnost interneta? Eric Schmidt, izvršni predsjednik Googlea, jučer je na panelu na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu dao jednostavan odgovor.

- Odgovorit ću vrlo jednostavno da će internet nestati - rekao je Schmidt, prenosi RT.

- Bit će tako puno IP adresa, toliko uređaja, senzora, stvari koje nosite, stvari s kojima komunicirate da to nećete ni osjetiti, to će cijelo vrijeme biti dio vašeg postojanja - objasnio je 138. najbogatiji čovjek na svijetu na Forbesovoj ljestvici iz 2013. godine, s bogatstvom od 8,3 milijardi dolara.

- Zamislite da uđete u sobu, a soba je dinamična. Uz svoju dozvolu komunicirate sa svim stvarima u toj sobi - dodao je.

- Pojavljuje se vrlo personaliziran i interaktivan i jako, jako zanimljiv svijet - zaključio je Schmidt.

CEO Vodafonea Vittorio Colao, koji je bio na istom panelu "Budućnost digitalne ekonomije", složio se sa Schmidtom, uspoređujući internet s vodom i kisikom. S druge strane, profesorice s Harvarda za AFP su dale drugačiju, mnogo tmurniju sliku budućnosti.

- Privatnost kakvu smo poznavali više nije moguća - rekla je Margo Seltzer, dok je Sophia Roosth najavila robote veličine komarca koji će ljudima krasti uzroke DNK.

- Živimo u zori ere genetskog makartizma - rekla je.

Komentara 4

Avatar Ironman0105
Ironman0105
09:15 24.01.2015.

Je...ljubavnik appleova ceo-a sad puse u njegovu sviralu....

Avatar El Indio
El Indio
09:24 23.01.2015.

Nece, po svijetu koliko vidim narod se buni zbog "acta, pipa, sopa, porez..." a sta bi tek bilo da nestane interneta? Narod je o njemu ovisan isto kao od TV, radija, struje....

CA
capto a parva
10:20 23.01.2015.

... jeli on prirodno takav ili to trenira ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije