Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Who Pays the Price?

Potresan dokumentarac o tamnoj strani svijeta tehnologije

Kina
ilustracija
15.04.2014.
u 13:27

Radnici u Kini suočavaju se s otrovnim kemikalijama poput benzena

"Who Pays the Price? The Human Cost of Electronics" kratki je dokumentarni film koji govori o tamnoj strani svijeta tehnologije. Konkretno, bavi se problemima radnika u tehnološkoj industriji u Kini koji se suočavaju s otrovnim kemikalijama i općenito lošim uvjetima rada proizvodeći gadgete za bogate zapadne zemlje.

Među njima ima i mnogo mladih, poput Minga Kunpenga, 25-godišnjaka koji je dobio leukemiju nakon trovanja benzenom. Ovaj materijal koristi se zbog niže cijene - procjenjuje se da bi uređaji proizvedeni bez benzena koštali dolar više.

Chen Chuang obolio je od leukopenije također se otrovavši benzenom.

- Živim u bolnici već šest godina. Osjećam se kao da sam u zatvoru i ne mogu pobjeći. Osjećam se kao da mi je život gotov i stvarno ne znam što učiniti - kaže Chen Chuang.

Chen Qianqian također ima leukemiju, a vlasti su joj uskratile naknadu utvrdivši da uzrok bolesti nije povezan s radnim mjestom.

>> U tvornici u kojoj se proizvodi iPhone 5 uspio izdržati 10 dana

>> Još jedno samoubojstvo u tvornici iPhonea

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije