Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLOŽBA INOVACIJA

Otvorena 12. ARCA, predstavit će se više 250 inovatora

ARCA
Foto: ARCA
1/13
15.10.2014.
u 16:40

Iran je ovogodišnja zemlja partner ARCA-e pa je u Zagrebu stiglo njihovo parlamentarno i gospodarsko izaslanstvo

Danas je u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske u Boćarskom domu u Zagrebu otvorena dvanaesta međunarodna izložba inovacija ARCA, na kojoj će se do subote biti predstaviti više od 250 inovatora, uključujući i strane ulagače iz 17 zemalja svijeta. Najuspješnijima od njih na svečanom će zatvaranju biti uručene nagrade.

Izložbu je otvorio ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

- Hrvatsko izdvajanje za inovacije, odnosno za istraživanje i razvoj tri je puta manje nego u EU i to moramo dostići. Prvenstveno treba više stimulirati ulaganje u privatnim tvrtkama. Ulaskom u Europsku uniju, Hrvatska će do 2020. godine imati na raspolaganju oko 280 milijuna eura za poboljšanje inovativnosti malih i srednjih poduzetnika, što je velika šansa da se premosti jaz u ulaganju u Hrvatskoj spram EU, te da sutra imamo dva posto BDP-a ili više koji će se ulagati u istraživanje i razvoj - rekao je Maras.

Iran je ovogodišnja zemlja partner ARCA-e pa je u Zagrebu stiglo njihovo parlamentarno i gospodarsko izaslanstvo. Zbog njihovog iskazanog interesa za tješnjom gospodarskom suradnjom s domaćim tvrtkama, ovogodišnja 5. konferencija Inovacijama do konkurentnosti u znaku je hrvatsko-iranskog gospodarskog foruma na kojemu će se sutra s početkom u 10 sati iranskim izaslanicima predstaviti desetak gospodarskih subjekata iz Hrvatske među kojima i tvrtke DOK-ING, Tehnix, Bernarda i PIP.

>> Domaće inovacije: Green Inovation Expo održan u Zadru

>> Startupi doživjeli renesansu, samo da država ne smeta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije