Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CITYHUB

Osječki nadzorni sustav još testiraju, a već ga traže Nijemci, Danci...

CityHub
Foto: CityHub
1/2
08.12.2014.
u 19:01

Aplikacija CitiyHub trebala bi omogućiti građanima da brže prijave problem i natjerati gradske službe da budu učinkovitije

CityHub je sustav koji omogućava građanima da prijave problem u gradu u kojem žive i prate njegovo rješavanje. Naravno, mora postojati i dobra volja s gradske strane da se to ostvari. Osijek je odlučio napredovati i koristiti tehnologiju kao alat za veću učinkovitost. U partnerstvu s tvrtkom BetaWare, kreatorom CityHuba, Osijek je i implementirao sustav, za sada je u testnoj fazi.

Kako sustav radi? Građani na pametnim telefonima instaliraju aplikaciju i fotografiraju problem. Geolokacija i pohranjivanje u cloudu omogućuje administratoru u gradskoj upravi da odmah vidi problem i uputi ga na rješavanje na pravu adresu. Svaki taj korak građanin koji je prijavio problem prati unutar aplikacije CityHub, tako da zna u svako vrijeme u kojem je statusu problem – prijavljen, u obradi ili riješen. Nakon završetka projekta osnovana je i nova tvrtka LetMeDo d.o.o. u koju je taj projekt izdvojen, i koja će se baviti daljnjim razvojem projekta CityHub.

– Iako je CityHub još u testnoj fazi, već smo dobili konkretna pitanja za prodaju licencije softvera u inozemstvo. U tijeku su pregovori za uspostavu partnerstva na tržištima Njemačke, Švicarske, Austrije i Danske – kažu u LetMeDo d.o.o.

>> Razvili prvi hrvatski kućni robot – kosilicu Alamo

>> Aplikacija za grljenje s nepoznatim osobama

Komentara 1

Avatar bok
bok
22:36 16.12.2014.

...to ce biti izvozni hit! Bravo stvoritelji!!! Just Croative...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije