Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 5 ujutro

Pretres u Googleovu pariškom uredu u okviru istrage zbog utaje poreza

Tvrtka Google
Foto: Reuters
1/6
24.05.2016.
u 14:16

http://www.reuters.com/article/us-google-france-investigation-idUSKCN0YF1CV

Francuski istražitelji pretražili su pariški ured Googlea u sklopu istrage oko plaćanja poreza, izjavio je izvor blizak ministru financija. Pretraga ureda započela je u 5 ujutro po lokalnom vremenu, tvrdi izvor koji je želio ostati anoniman.

Le Parisien piše da je na mjestu događaja 100 istražitelja. Glasnogovornik Googlea nije bio dostupan za komentar, piše Reuters.

Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo i niz drugih država neko vrijeme žalile su se na Google, Yahoo! I druge digitalne gigante koji donose zaradu matičnoj državi, ali svoje porezne baze imaju u drugim državama gdje su stope korporativnog poreza bitno manje.

Francuska potražuje oko 1,6 milijardi eura poreza od Googlea. U siječnju je Google pristao isplatiti 130 milijuna funti poreza u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

>> Google plaća Britancima 186 mil. dolara poreza za zadnjih 11 godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije