Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mobilne tehnologije

Objavljen program osme Mobility Day konferencije

Mobility Day
Foto: PR FOTO
1/3
19.09.2014.
u 13:15

Mobility Day 2014 donosi presjek najnovijih trendova u mobilnim tehnologijama, s naglaskom na korištenju mobilnih uređaja u poslovnom i privatnom životu te njihovoj primjeni u obrazovanju.

Objavljen je program ovogodišnje, osme po redu, Mobility Day 2014 konferencije, koja će se održati 25. rujna u Hotelu Antunović u Zagrebu. Središnja tema ovogodišnje Mobility Day konferencije su mobilna cloud rješenja, te njihova upotreba u poslovanju, u privatnom životu i obrazovanju.

Uz nezaobilazne teme oko sigurnosti i upravljanja mobilnim rješenjima, posebice vezano za korištenje osobnih uređaja u poslovnom okruženju (BYOD) biti će prikazani i novi trendovi, poput razvoja mobilnih aplikacija od strane krajnjih korisnika, bez potrebe znanja programiranja. Na konferenciji će se govoriti i o mobilnim tehnologijama koje na velika vrata ulaze u obrazovne ustanove i obrazovni sustav, te kako ih se planira, u bliskoj budućnosti, implementirati u Hrvatskoj, od autoriteta na tom području.

I na ovogodišnjem izdanju Mobility Day konferencije predavanja su organizirana u četiri paralelna smjera: Poslovni, Razvojni, ITPro smjer te smjer Pametni uređaji kroz koje će se predstaviti dobra praksa unajnoviji trendovi, mobilnih tehnologija.

U doba industrijske revolucije, parna lokomotiva bila je pokretač mobilnosti ljudi i dobara, te sinonim za napredak i razvoj. Danas, u doba virtualnog svijeta mobilna tehnologija omogućuje kolanje informacija nevjerojatnim brzinama, tako da, bez obzira gdje se nalazimo na svijetu, uvijek budemo u kontaktu s članovima obitelji, partnerima ili dobavljačima. Danas više ne putujemo sami, već s nama putuju naše ideje, te su nam uvijek dostupni naši podaci i aplikacije, pa zato mobilne tehnologije nazivamo današnjim pokretačem mobilnosti, sinonimom za napredak i razvoj, kao što su to prije bile parne lokomotive.”, istaknuo je Tomislav Bronzin iz CITUS-a, jedan od organizatora konferencije.

Sadržaj konferencije bit će usmjeren na najnovije tehnološke vijesti, trendove, uređaje i aplikacije iz mobilnog svijeta, naročito na brzorastući broj mobilnih rješenja u oblaku. U mnoštvu zanimljivosti Mobility Day 2014 konferencija donosi primjere alata kojima krajnji korisnici mogu sami napraviti aplikacije, kao i alata za profesionalce za izradu multiplatformskih rješenja s posebnim naglaskom na to kako se snaći u tim složenim sustavima uz optimalno ulaganje.

I ove će godine dio programa biti od namijenjen razvojnim inženjerima jer će biti govora o razvoju aplikacija za Microsoft Office i Office365, kako razviti aplikaciju koja radi na različitim platformama te što nam donosi druga generacija Kinect for Windows 3D senzora.

U sklopu Poslovnog smjera bit će govora o Windows Phone 8.1 u poslovnom okruženju te mobilnim rješenjima u oblaku. Svoje će primjere studentskih projekata predstaviti i tri tima s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, ali i tim studenata iz Bosne i Hercegovine koji je ove godine sudjelovao na svjetskom Microsoftovom natječaju i osvojio nagradu.

Naravno, ne treba zaboraviti niti zanimljiva predavanja tvrtki partnera VIPnet i Hewlett-Packard koje će predstaviti tehnološko poslovne trendove, praksu i projekte mobilnih tehnologija u oblaku.

Informacije o nadolazećoj konferenciji, najavi sadržaja te zanimljivih predavača možete pratiti putem:

- službene konferencijske strance

- Twitter

- Facebook

Pokretači i organizatori Mobility Day 2014 konferencije su Andrej Radinger iz tvrtke Mobendo i Tomislav Bronzin iz tvrtke Citus, istaknuti članovi Microsoft Most Valuable Professional zajednice (MVP) te pioniri u razvoju mobilnih poslovnih rješenja.

Generalni sponzori konferencije su tvrtke VIPnet i Hewlett-Packard, generalni medijski sponzor je Večernji list, glavni sponzori su InfoKod, IKI, VEEAM, dok su partneri konferencije Hotel Antunović, Avalon, Microsoft, SPAN, INETA Europe, IT Udruženje HGK, Razvojna agencija Zagreb-TPZ. Akademski partner je Visoka učilište Algebra, a on-line partner tportal.hr. Medijski partneri su IQ, ICT Business, InfoTrend, mobil.hr, Racunalo.com i VIDI.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije