Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FLAPPY BIRD

Nevjerojatno teška, frustrirajuća i iritantna igra koja stvara naviku

Flappy Bird
16.03.2014.
u 12:00

Ovisnost o Flappy Birdu zapanjujuća je. Nakon povlačenja igre mnogi su kupovali uređaje na kojima je bila instalirana

Nevjerojatno iritantna, teška i frustrirajuća igra koja kombinira strmu krivulju s lošom grafikom i trzavim pokretima. Tako glasi recenzija Huffington posta za nedavni fenomen u svijetu igara za pametne telefone – Flappy Bird. Igra je povučena s tržišta, a učinio je to njen kreator Dong Nguyen jer, kako je ustvrdio, više ne može izdržati pritisak slave koju je stekao i novca koji je zaradio. Tjednima je Nguyen zarađivao u prosjeku 50.000 dolara dnevno od oglasa u svojoj aplikaciji.

Do sada nijednom developeru takva slava nije bila okidač za povlačenje igre. Nije li san svakog developera da svoje uloženo vrijeme i trud okruni slavom i novcem?

No to nije jedina kontroverzna stvar vezana za ovog vijetnamskog tvorca igara. Flappy Bird je, naime, pušten na tržište još u svibnju 2013., ali sve do siječnja 2014. nije postao hit. Internetski marketinški stručnjak Carter Thomas posumnjao je u rezultate skidanja te optužio Nguyena da je koristio takozvane botove kako bi povisio rang igre Flappy Bird. Botovi djeluju tako da preko neke neimenovane internetske tvrtke automatski preuzimaju aplikaciju sve dok ona ne zauzme mjesto među vodećih 25 besplatnih aplikacija. Ovako što može se protumačiti kao manipulacija tržištem i zabranjeno je. Nguyen je na optužbe odgovorio tweetom: “Zapravo i nema veze, ne mislite li?... Čak i da sam lažirao, Apple nije maknuo aplikaciju pet mjeseci.”

Osim tih optužbi, bilo je i kritika da je igra slična popularnoj igri Super Mario. Ni na to nije reagirao, no podlegao je teretu slave i zarade. Čudno.

Bilo kako bilo, Flappy Birda nema u trgovinama. Postoje druge Nygenove aplikacije koje su zahvaljujući Flappyju također visokorangirane.

>> Autor Flappy Birda razmišlja da vrati igru

>> Uz janjca ili gležnjače popust za mobitel s Flappy Birdom!

Komentara 1

VN
vjecno_nezadovoljan
13:53 16.03.2014.

Odličan članak sa samo 3 mjeseca zakašnjenja! Predlažem da napišete članak i o revolucionarnoj novoj igrici koja se zove tetris!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije