Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tehnologije budućnosti

Najavljen Bug Future Show 2015

Bug Future Show
Foto: Bug
1/3
03.12.2014.
u 15:30

Drugi po redu Bug Future Show održat će se 29. siječnja 2015. u Kinu Europa u Zagrebu, uz predavanja, panele, premijere, intervjue, demoe, workshope, isprobavanje novih tehnologija i vrijedne nagrade za posjetitelje…

Jedini tech-show na ovom podneblju, Bug Future Show, ponovno će, 29. siječnja 2015. u zagrebačkom Kinu Europa okupiti zaljubljenike u tehnologiju, geekove, IT zajednicu i ostale Bugove čitatelje koji će, zajedno sa sudionicima showa, tražiti odgovor na pitanje što je to neočekivano što možemo očekivati od tehnologija budućnosti.

Bug Future Show 2015 (BFS 2015) je cjelodnevni tehnološki show koncipiran kao kombinacija scenskog programa i popratnog izložbenog programa koji će se paralelno održavati u istom prostoru. Scenski program će se odvijati u glavnoj dvorani Kina Europa te paralelno u dvorani Muller u Kinu Europa. Sastojat će se od keynote predavanja domaćih i stranih informatičkih stručnjaka, eksperta iz Buga i IT zajednice te panel-rasprava, live-intervjua, scenskih performansa, demoa, workshopova i video-projekcija vezanih jedino i isključivo uz tehnologije. U foajeu Kina Europa bit će upriličena izložba najnovijih uređaja, gadgeta i ostalih proizvoda sponzora Bug Future Showa koje će posjetitelji moći isprobati – ali i osvojiti na raznim nagradnim natječajima.

Uz moto „Expect the Unexpected“, posjetitelji će – ponajviše kroz panel-rasprave – na drugom po redu Bug Future Showu biti u prilici doznati kakvi nas neočekivani obrati očekuju u budućnosti kada je riječ o tehnologiji novca, plaćanja, zarađivanja, trošenja i - da – bogaćenja, kakvim ćemo se automobilima voziti u eri povezanih, električnih i bezčovječnih vozila te što je, nakon smartfona, tableta i phableta sljedeći megahit mobilni gadget.

Posjetitelji BFS-a 2015 bit će u mogućnosti osvojiti vrijedne nagrade sponzora. Radi se o smartfonima, tabletima i ostalim elektroničkim uređajima "flagship" kategorije koji će biti podijeljeni kroz razne nagradne natječaje tijekom održavanja BFS-a.

Na Bug Future Show 2015 moći će se doći isključivo s pozivnicom. Pozivnice će se slati tijekom siječnja 2015., a mogu se dobiti ukoliko se na Twitteru pošalje selfie s Bugom uz hashtag #bfs2015.

Organizacijski ispred BFS-a 2015 stoji tvrtka Bug d.o.o., izdavač najtiražnijeg tech časopisa u regiji Buga, najutjecajnijeg časopisa za IT profesionalce Mreže, najposjećenijeg tech portala u regiji, Bug Onlinea te najdugovječnije tech video produkcije, Bug TV-a. 

Glavni sponzor Bug Future Showa 2015 je Hrvatski Telekom, a ostali sponzori su HP, HTC, Sony, Mazda, Zagrebačka banka i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu. 

Uz otkrivanih neočekivanih tehnologija koje mogu očekivati u budućnosti, posjetitelji BFS-a 2015 mogu očekivati neočekivano i tijekom samog showa, pa je stoga, za sada, otkriven samo dio pripremljenog programa, sadržaj panel-rasprava predviđenih za glavnu dvoranu Kina Europa.

PANEL-RASPRAVA: "5G NOVAC".

BitCoin, kriptovalute, NFC, mobilno plaćanje, Apple Pay, Google Wallet, PayPal i ostali digitalni financijski proizvodi omogućit će da novčanik postane stvar prošlosti i da ga nadomjesti mobitel. Što će biti digitalna zamjena za bankovni račun? Postaju li telekomi banke, a banke telekomi? Hoće li postojati samo virtualni ili samo online bankari? Gdje je Hrvatska u praćenju tih trendova? Kako ćemo kupovati, plaćati, štedjeti, ulagati i zaduživati se u 5G eri Interneta? Hoće li 5G "ubiti" novčanike i novac? Tko će biti "bogat", čime ćemo trgovati?

PANEL-RASPRAVA: "TWENTY20 AUTOMOBILI"

Imaju li smisla bezčovječna vozila? Hoćemo se li se do prijelomne 2020. doista voziti u komercijalnim automobilima bez vozača? Hoće li udio električnih vozila biti veći od udjela benzinskih automobila? Tko će sve graditi električne "chargere"? Što su "connected vehicles" i zašto želimo SIM karticu ugrađenu u auto? Hoće li se smanjiti broj automobilskih nesreća zbog povezanih vozila? Hoće li ceste postati digitalne? Kako će izgledati gradska vožnja u 2020., a kako međugradska? Koliko će koštati? Hoće li Tesla biti Volkswagen 21. stoljeća? (A Rimac Ferarri?)

PANEL-RASPRAVA: "DOPUNITE NIZ: SMARTFON, TABLET, PHABLET..."

Tržište su najprije poharali smartfoni, pa tableti, pa phableti - koji sljedeći "smart" uređaj na redu? Jesu li wearables samo prolazni trend? Može li smartwatch ikada biti tržišni mainstream? Tko će dominirati tržištem uređaja s Android OS-om? Tko je uopće danas "kralj Androida"? Hoće li inovacije i dalje uvijek dolaziti iz SAD-a, Koreje, Tajvana i Japana, a obaratelji cijena iz Kine ili će se to preokrenuti? Može li ijedan kineski proizvođač postati "premium brend"? Što je superphone i ima li on smisla? Kako će izgledati naš primarni mobilni uređaj za 5, a kako za 10 godina? Koliku će dijagonalu imati? Kako ćemo ga zvati?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije