Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENDLESS SKY

Mladi developer izbacio novu igru: 'Radio sam i danima i noćima'

Leon Šebrek
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL/Endless Sky
1/8
23.07.2015.
u 18:18

Igra je zasad dostupna za Android, a u planu je i verzija za Appleove uređaje

Mladi developer Leon Šebrek na trgovinu Google Play izbacio je novu igru, Endless Sky. Besplatni naslov zasad je dostupan za Android, a u planu je i verzija za Appleove uređaje koju će Leon raditi od zarade od reklama.

- Bavim se izradom igara već od malena. U petom razredu osnovne škole počeo sam se baviti izradom igara i od onda sam se naučio sve korake da sam napravim vlastitu igru, od crtanja, programiranja, modeliranja i drugih aspekata - kaže 18-godišnjak iz sela Tuhovec kod Varaždina.

Do danas je izradio već 25 igara, od kojih je na tržište izbacio njih pet. Na igri Endless Sky, kaže, radio je nekoliko mjeseci "i danima i noćima".

- Igra je jednostavna, ali ima par zanimljivih ideja, jedna od kojih sam se sam dosjetio je da igrač može igru igrati svojim glasom, mikrofon prepozna glas i onda kad netko veli nešto igrač reagira i u igri skoči - objašnjava Leon. Igra osim singleplayer-moda ima i multiplayer u kojemu se igrači iz cijelog svijeta mogu međusobno natjecati ili pozvati prijatelja putem Facebooka te igrati protiv njega.

>> Maloljetni developer na Google Play izbacio novu igru

Komentara 5

TR
Trnjanec
18:36 23.07.2015.

Svaka čast klincu, ali netko mu je trebao reći da je Flappy Bird manija prošla pred godinu dana.

FI
Fisherman
13:18 24.07.2015.

I sama igra je neigriva....nema akcije i dosadna.

CI
cipek1981
14:37 25.07.2015.

Dečko ima volju, znanje, ideju... šta ste se odmah obrušili... pa da je i kopirao neku postojeću ideju... kopirajte ju vi ako znate... tek mu je 18... još će se pisati o njemu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije