Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 under 30 Europe

Rimac među najuspješnijim mladim poduzetnicima Forbesa: Cilj mu je tvrtka koja želi biti više cool od Tesle

Mate Rimac
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
17.01.2017.
u 20:15

- Rimac je počeo u svojoj garaži, a nakon toga je osvojio više nagrada za svoju tehnologiju - piše Forbes

Mate Rimac odabran je na prestižnu listu utjecajnog poslovnog magazina Forbes 30 under 30. Već kako joj ime govori, riječ je o listi koja okuplja najutjecajnije poslovne ljude starog kontinenta ispod 30 godina u deset kategorija. 

Rimac je na prestižan popis u kategoriji Industrija dospio sa šire liste koja je okupljala čak 300 uspješnih mladih i inovativnih poslovnjaka a da bi je Forbesov panel stručnjaka skratio na 30 od kojih se u 2017. najviše očekuje. 

U obrazloženju za Rimčevu nominaciju stoji kako je njegov cilj napraviti kompaniju koja je više cool od Tesle a baveći se istim poslom, proizvodnjom električnih automobila koji ne samo da su efikasni i ekološki prihvatljivi, već su brzi i uzbudljivi. 

Želi, stoji dalje, napraviti proizvođača automobila u zemlji koja ga nikada nije imala, a ima tek manji broj tehnoloških kompanija. 

Podsjećaju kako Rimac proizvodi i električne bicikle, ali i da je počeo kod kuće u garaži te je osvojio više nagrada za svoja tehnološka dostignuća. Zanimljivo, i u prvom smo odabiru na ovoj listi imali predstavnicu, bila je to Urška Sršen iz Bellabeata koja je bila na listi kategorije Tehnologija.

>>Mate Rimac jedini Hrvat koji mijenja društvo

>>Koja zemlja gradi najbrže automobile? Evo koja je Hrvatska među prvih 10

Komentara 6

DU
Deleted user
20:54 17.01.2017.

Ja jos niti jednog nisam vidio na cesti. A Teslu jesam i to u mom selu.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
19:21 17.01.2017.

ovo su riječi rimca sa 21 godinom! What should that mean? You think that people in Croatia can't have the money for such a project? Yes, it is pretty expensive but it should be one of the fastest EVs onon the planet. May be even the fastest car with an AC motor as far as I know (?) Isn't that worth the money? What else could I buy for this money?! (I don't like the Tesla) Nop. That turned out to be a big problem. I knew that there was a 325Xi model that has been equipped with AWD. I thought that i can use the parts of this model but now I know that they are completely different cars. Now I have to buy such an Xi model too No problem... So I buy two of the motors and controllers, spend 40.000$ and than see that the claimed specs are fake. I think that I would hearth someone really bad at UQM if that would happen I'm asking for the 10th time. Is there any similar (or stronger with the same weight) motor to this Siemens one? If that pack has the claimed performance, costs $40k each and UQM want to sell it to me I will definitely use two of this systems! That would be 80.000$ for the motor-controller unit, about 60.000$ for the battery pack = 140.000$ (without tax) + diffs, BMS, cooling/heating of the battery, modifications of the car... OMG But I don't give up, I will finish this project! CroDriver

OK
okolo
22:12 17.01.2017.

za ponos i slavu hrvatske...mati čestitke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije