Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆNOST JE STIGLA

Kreće dostava pizza dronovima!

Pizza-dron
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
25.08.2016.
u 10:28

Domino's ima namjeru do kraja godine uvesti dostavu dronovima u redovnu ponudu

Lanac pizzerija Domino's objavio je u četvrtak da na Novom Zelandu kreće s pokusnom dostavom pizza dronovima, što će biti prvi takav slučaj u svijetu. 

Domino's ima namjeru do kraja godine uvesti dostavu dronovima u redovnu ponudu.

Dron za dostavu razvijen je u suradnji s američkom tvrtkom Flirtey i dizajniran je tako da kupcima spusti pizzu posebnom sajlom. Moći će letjeti brzinom od 30 kilometara na sat na visini od otprilike 60 metara.

Neke do najvećih svjetskih kompanija poput Amazona i Googlea razvijaju planove za korištenje dronova za dostave raznih vrsta, a vlasti u Sjedinjenim Državama, u Australiji i na Novom Zelandu ublažavaju zakonska ograničenja kako bi to omogućile.

Novi Zeland, razvijena, ali relativno rijetko naseljena zemlja bez velikih vremenskih nepogoda, idealan je za testiranje komercijalne uporabe dronova. 

– Zakonima i propisima stvorili smo idealne uvjete za uporabu dronova – rekao je novozelandski ministar prometa Simon Bridges pošto je Domino's obavio pokusni let u Aucklandu u četvrtak. 

Domino's, lanac pizzerija sa sjedištem u SAD-u, razmatra mogućnosti za testiranje dronova u Australiji, Belgiji, Francuskoj, Japanu i Njemačkoj.

>> Dostava budućnosti i prilika za zaradu: Amazonovi dronovi skupljat će i dostavljati pošiljke

Ključne riječi

Komentara 1

OB
ObrenM
15:20 25.08.2016.

Kada pocnu dronovi masovno letjeti (sa minimalnom kontrolom) biti ce eksploziva umjesto pizza.Sada ce dronove biti tesko nabaviti, jer je duga lista narudjba Isilovaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije