Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U TRENDU

Jednostavni i zabavni videopozivi stigli iz Googleove radionice

google duo
Foto: Google
1/3
27.08.2016.
u 11:52

Google Duo videoaplikacija vrlo je brzo dospjela na prvo mjesto ljestvice 10 najboljih besplatnih aplikacija na Google Playu

Duo je nova mobilna aplikacija iz radionice Googlea. Riječ je o aplikaciji za jednostavno uspostavljanje videopoziva – jedan na jedan. U tjedan dana od početka lansiranja, objavljeno je jučer, aplikaciju je preuzelo pet milijuna ljudi. Sundar Pichai, Googleov prvi čovjek, pohvalio se tim podatkom na Twitteru. I, naravno, zahvaljujući tome aplikacija je vrlo brzo dospjela na prvo mjesto ljestvice 10 najboljih besplatnih aplikacija na Google Playu. Aplikacija je dostupna i za one koji imaju iPhone, dakle na iOS platformi, s ocjenom 4.

Jednostavnost je cilj

Dakle, radi se o servisu za uspostavu videopoziva, što samo po sebi nije nikakva novost na tržištu. Jer Face-time postoji već godinama, a Skype još i dulje ubrojimo li desktop verziju, odnosno onu za računala.

Valja napomenuti da je i Google već odavno u svojim Hangoutsima (prije znanim kao Gtalk) nudio istu mogućnost. Ipak, u Googleu su očito procijenili da je vrijeme za lagano osvježenje svoje ponude za komunikaciju te su se odlučili za izdvajanje samo jednog njezina segmenta. Pojednostavljivanje je u trendu za Google, a kad ekipa iz ove megauspješne američke kompanije postavi trend, on se uglavnom prihvati.

Videopozivi, nakon prvotnog buma Skypea koji je mahom služio i služi poslovnjacima, nije zaživio u očekivanom opsegu. Mnogi ne vole da ih se vidi pa su pozivi i dalje brojniji od onih u kojima se pozivatelj i pozvani gledaju preko ekrana mobitela.

I na hrvatskom jeziku

Google Duo, pak, toliko je jednostavan da jedostavno mami da ga koristite, a s druge strane ima i jednu odličnu mogućnost nazvanu Knock-Knock. Radi se o tome da vidite pozivatelja i prije nego što se odlučite prihvatiti njegov poziv. Na ekranu dok mobitel zvoni već vidite lice pozivatelja koji očekuje da mu se javite. Ta funkcionalnost, koju možete i ukloniti, doista je zabavna. Naravno, isprobali smo je, dostupna je na 80 jezika pa i na hrvatskom, jedino je Knock-Knock funkcionalnost ostala neprevedena.

Znalci tvrde da dobro radi i na slabijoj mobilnoj mreži odnosno 2G-u. Automatski smanjuje kvalitetu videa i prebacuje se na glasovni poziv ako je kvaliteta veze slaba, a moguće je prebaciti se s mobilnog interneta na wi-fi usred poziva. Hoće li kvaliteta aplikacije pripomoći većoj popularnosti? Sudeći po dosadašnjim brojevima i Googleovoj reputaciji, trebala bi zaživjeti bez problema.

>> Ovo je 10 najboljih plaftormi za online razgovore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije