Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRICA GA OMELA U VOŽNJI

Japanski vozač kamiona igrajući Pokemon Go pregazio pješakinju

Pokemon GO
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
25.08.2016.
u 09:45

Zasad nije donesena odluka hoće li biti sudski gonjen

Japanski vozač kamiona za vrijeme vožnje igrao je Pokemon Go te udarivši dvije žene jednu usmrtio a drugu ozlijedio, u prvom slučaju smrti povezanim s pomodnom igricom tvrtke Nintendo Co. 

Nakon uhićenja u srijedu navečer vozač je rekao da ga je igrica omela u vožnji, rekao je glasnogovornik tokushimske policije.

"Vozač je u pritvoru. Zasad nije donesena odluka hoće li biti sudski gonjen", rekao je.

Glasnogovornik tvrtke Niantic Inc., koji je razvio Pokemon Go zajedno s tvrtkom Pokemon, rekao je da tvrtka dodala dodatnu aplikaciju, na ekran Pokemon Go u slučajevima kad se ustanovi povećanje brzine pojavljuje se upit za potvrdu da korisnik trenutno nije u vožnji.

On nije rekao hoće li tvrtka poduzeti daljnje korake u zaštiti protiv takvih incidenata.

Glasnogovornik Nintenda izrazio je sućut obitelji nastradale žene.

U Tajvanu je u nedjelju potraga za likovima Pokemona uzrokovala stampedo u Taipeiju zablokiravši ulice u glavnome gradu. Tamošnja policija bilježi povećanje broja kazni vozačima skutera koji igraju tu igricu za vrijeme vožnje.

Novinska izvješća u srpnju navode slučaj guatemalskog tinejdžera koji je bio prva žrtva nakon što se igrajući igricu zabio u kuću.

>> Iskoristila stanku između sastanaka: Norveška premijerka po Bratislavi lovila Pokemone

Komentara 2

OB
ObrenM
15:28 25.08.2016.

Nije donesena odluka o kaznjavanju.Ne mogu vjerovati svojim ocima, da sam to procitao.To bi se sankcioniralo cak i kod nas.Promisljam da na Japance netko nije bacio virus ludila.

DU
Deleted user
21:55 25.08.2016.

ali je li ulovio pokemona? (crni humor)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije