Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CORNER SHOT

Izraelski pukovnik patentirao pušku koja može pucati iza ugla

Corner Shot
Foto: Corner Shot
1/4
30.07.2014.
u 09:37

Riječ je o izraelsko-američkom konceptu zvanom “Corner Shot”

Koliko ste puta u omiljenoj first person pucačini ili na airsoft-meču poginuli zato što ste morali izaći iz zaklona da bolje promotrite situaciju ispred sebe? U tim ste trenucima vjerojatno pomislili kako bi bilo super kad biste imali neko oružje kojim možete pucati “iza ugla”, odnosno ne izlazeći iz zaklona.

E, pa u stvarnom životu takvo oružje, koje kao da je došlo iz nekog novog nastavka "Terminatora", postoji već desetak godina. Riječ je o izraelsko-američkom konceptu zvanom “Corner Shot” (pucanj iza ugla, nap. a.) koji je patentirao pukovnik izraelskih specijalnih snaga Amos Golan. Pješačko oružje kojim se može pucati ne izlažući tijelo neprijateljskom metku nešto je što su pokušavali napraviti vojnici još u Prvom svjetskom ratu. No tek je Golan uspio napraviti prenosivo oružje koje jednako mogu koristiti policijski ili vojni specijalci u bliskoj borbi s teroristima, kao i obični vojnici u “rovovskoj borbi”.

>> Armatrixov pištolj puca samo u rukama pravog vlasnika

>> Pogledajte kako snajperist gađa metu udaljenu 450 metara - bez gledanja

Komentara 6

Avatar butcher
butcher
14:20 30.07.2014.

E pa nije istina Vanja, prvu automatsku pusku koja moze pucati iza ugla sa optikom su patentirali njemci jos davne 1944 i ona se zvala Sturmgewehr 44 i bila je toliko ispred svog vremena da su izraelski genijalci tek sadaa patentirali kopiju, kaj god, bedastoce !!!

CR
crocro
10:46 30.07.2014.

Protivnici će na koncu koristiti isti tip oružja, jedino će se promijeniti da će biti veća šansa nešto dulje živjeti i što će se uzaludno ispucati više streljiva. Puška koja može pucati iza zaklona veliki je tehnološki iskorak. Ali ako mafijaši ili kriminalci ili protivnički vojnici znaju čime je naoružan protivnik, niti oni neće samo tako na vjetrometinu ili "brisani prostor". Prema tome, ako jednom krene u proizvodnju, opet će je sve sukobljene strane imati. Jedino će nadmudrivanje protivnika trajati duže i ovisiti će tko više ima sreće i znanja. Taj će nešto duže živjeti.

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
14:20 31.07.2014.

...ovo nije puška nego mehanizam na koji se postavi serijski pištolj i onda se puca. Poznato već duže vrijeme ali ne previše efikasno i korisno osim možda u borbama u gradu, zbog slabe preciznosti i udarne moći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije