Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Exordium Games

Hrvatska video-igra Nephil’s Fall na Kickstarteru

Exordium Games
Foto: Exordium Games
1/3
26.02.2015.
u 18:49

Igra uvodi nekoliko inovativnih mehanika u poznati žanr

Exordium Games, novo osnovani game design studio iz Zagreba, na Kickstarteru je predstavio projekt Nephil’s Fall – 2D fantasy metroidvaniju, za čiju je realizaciju pokušavaju skupiti 30 tisuća dolara. Koncept igre baziran je na priči palih anđela koji su dali obećanje da će štititi zemlju od uništenja, kao što to čini Nephil žrtvujući svoje sposobnosti i snage. Prvo predstavljanje “zagrebačkog čuvara” bilo je na Reboot InfoGameru s ciljem testiranja koncepta igre jer je, kako naglašava tim, projekt ambiciozan i zahtjevan.

S ekipom iz Exordium Gamesa razgovarali smo o ovom projektu i drugim povezanim temama.

Tko su članovi tima?

- Andrej Kovačević je game dizajner iza koncepta Nephil's Fall. Iako se razvojem video igara počeo baviti prije dvije godine u tom je razdoblju osvojio nekoliko lokalnih nagrada (Machina Game Jam, Reboot Infogamer Indie Award, WhoHack #4, Nordeus Hackathon #4) pa je rad na većoj i zahtjevnijoj video igri bio logičan korak.

Karla Andrić iza sebe ima dvije casual igre. Na Nephil’s Fallu je zadužena za copyje i vizualni aspekt igre.

Zlatka Subotičanec je najmlađa i najtalentiranija članica tima. Svoju vještinu je dokazala osvojivši međunarodno natjecanje za dizajn kacige vozača formule 1 Marka Webbera, a na projektu je zadužena za kreaciju likova.

Mihael Grilec je naš vrsni programer koji, uz sve zahtjeve vezane za Nephil's Fall, u slobodno vrijeme radi na razvoju vlastite roguelike igre.

Andrej Soldo je multitalent koji je odogovoran za kreaciju 3D modela unutar igre te njihovo animiranje. Uz 3D vrlo je vješt i u programiranju.

Po čemu se vaša igra razlikuje?

- Uvodimo nekoliko inovativnih mehanika u poznati žanr. Naime, u većini platformer igara igrač kroz progresiju igre postaje sve jači i ima sve više sposobnosti. U Nephil's Fallu smo, prvenstveno zbog epske priče, okrenuli pravila. Igrač igru počinje snažan s mnogim sposobnostima, no kako bi svijet vratio u prvobitno stanje mora ih žrvtvovati. Na taj način video igra, što ju duže igrate, postaje sve teža.

Kakvo je domaće tržište gaming produkcije?

- Uz nekoliko veterana scene poput Croteama, koji su trenutno sa svojom igrom Talos Principle, u međunarodnom natječaju za najbolju igru godine, javlja se sve više malih nezavisnih 'indie' timova poput Exordiuma, Indiefferenta i Binx Interactivea koji pokušavaju stupiti na međunarodno tržište.

>> Maloljetni developer na Google Play izbacio novu igru

>> Igra s pričom, ugođajem i dorađenim likovima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije