Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sigurno u prometu'

HAK predstavio 3D virtualno biciklističko vježbalište za djecu

bicikl
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
25.02.2015.
u 13:30

Pobjednike državnog natjecanja Hrvatski autoklub šalje, kao svoju ekipu, na europsko natjecanje, koje će se ove godine u rujnu održati u Beču

Hrvatski autoklub i Agencija za odgoj i obrazovanje predstavili su danas edukativno-preventivno 3D biciklističko vježbalište. Moći će ga koristiti učenici petih i šestih razreda osnovnih škola koji su sudionici tradicionalne akcije HAK-a „Sigurno u prometu“, kao i svi ostali zainteresirani učenici svih naših osnovnih škola.

Pravobraniteljica za djecu dr.sc. Ivana Milas Klarić kazala je kako sudjelovanje djece u ovoj akciji doprinosi smanjenju njihovog stradavanja u cestovnom prometu, a dodatkom zabavnog elementa akcija će biti još atraktivnija. „Ova akcija je jedan od rijetkih sjajnih primjera suradnje više resora, koji doprinosi povećanju sigurnosti djece u prometu, naglasila je Pravobraniteljica za djecu.

Akcija „Sigurno u prometu“, koja će se ovog travnja i svibnja održati po 23. put, jedna je od aktivnosti u kojoj učenici stječu temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te svladavaju vještinu vožnje biciklom, kazao je mr. Nenad Zuber iz Hrvatskog autokluba.

U akciji koju zajednički provode Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatski autoklub, sudjeluju učenice i učenici petih i šestih razreda, na školskim natjecanjima. Pobjedničke ekipe od dvije djevojčice i dva dječaka sudjeluju u natjecanju na županijskoj razini, u organizaciji autoklubova, a pobjednici županijskih natjecanja sudjeluju u državnom natjecanju koje organizira Hrvatski autoklub. Prošle godine u akciji je sudjelovalo 3.433 djece iz 251 škole.

Pobjednike državnog natjecanja Hrvatski autoklub šalje, kao svoju ekipu, na europsko natjecanje, koje će se ove godine u rujnu održati u Beču.

3D virtualno vježbalište proizvela je domaća tvrtka Kreativni odjel iz Rijeke. Tvrtka dulje vremena surađuje na projektima povećanja cestovne sigurnosti, razvivši u suradnji s Autoklubom Rijeka edukativni simulator cestovnog prometa Urban Jungle.

 - Ponosni smo što smo izradili nešto i za one koji rade prve korake u prometu, kazao je g. Davor Pasarić iz Kreativnog odjela.

>> Sportašu Luki laptop, bravaru Nevenu bicikl

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije