Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjeglice u fokusu

Google ima platformu koja proriče vašu budućnost!

google
Foto: Screenshot
20.11.2015.
u 18:57

U Google Fortunetelling stranicu upišite pitanje na koje želite dobiti odgovor, a Google će vam nakon toga ponuditi odgovor kojem se sigurno niste nadali

Najpopularniji internet pretraživač Google od nedavno može predvidjeti vašu budućnost. Princip je vrlo jednostavan. U Google Fortunetelling stranicu upišete pitanje na koje želite dobiti odgovor, a Google će vam nakon toga ponuditi odgovor kojem se sigurno niste nadali.

Upišete li u tražilicu pitanja kao što su 'Gdje ću pronaći svoje sigurno mjesto?', 'Hoću li se ponovo sresti sa svojom obitelji?' ili 'Postoji li mjesto gdje će me prihvatiti?' Google će vam dati odgovor na temelju vaših prethodnih pretraživanja. 

Iako sada vjerojatno jedva čekate otići na stranicu i vidjeti što vas čeka u budućnosti, nažalost morat ćemo vas razočarati. Google nije nikakav prorok. Riječ je ustvari o originalno osmišljenoj kampanji kojom Google želi skrenuti pozornost na tisuće i tisuće izbjeglica čija je budućnost iz dana u dan sve neizvjesnija.

Nakon što u tražilicu upišete pitanje na koje želite dobiti odgovor iz Googlea vam stiže odgovor. 
'Naravno da ne možemo predvidjeti vašu budućnost. No 60 milijuna izbjeglica svakodnevno se pita imaju li uopće budućnost. Upravo zbog toga napravili smo lažnu Google stranicu kako bi dobili vašu pozornost jer ste očigledno zainteresirani za vlastitu budućnost. Molimo vas odvojite trenutak i razmislite o njihovoj budućnosti'

Tvorci stranice poručuju da ovim projektom žele podići razinu svijesti o ovom brzo rastućem problemu koji pogađa Europu. 

-Osjećajte se slobodnima donirati vaše vrijeme, novac ili ljubav i širite ovu poruku dalje- stoji u objavi koja poziva ljude da se priključe lokalnim inicijativama za pomoć izbjeglicama ili da doniraju humanitarne udruge koje se brinu o izbjeglicama.

>>Google snima sva vaša 'neugodna' pitanja. Evo kako ga zaustaviti

>>Google naslovnicu posvetio povijesnom otkriću vode na Marsu

Komentara 3

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:15 20.11.2015.

90% Hrvata koji misle ostati u Hrvatskoj, znaju i bez Googla i vidovnjaka kako će živjeti svoj jadni život u RH..

KO
kostanj
07:33 22.11.2015.

Ne mogu vjerovati da novinari vjeruju svemu što vide bez da provjere - ovaj link vodi na betagoogle.com, što nema baš nikakve veze s Googleom (osim "posuđenog" imena). Članak nas vodi na tipičnu stranicu koja služi za pecanje korisnika (fishing) - kako običnih, tako i visokoobrazovanih novinara :-(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije