Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPOKON

Google je ukinuo jednu od najiritantnijih stvari na internetu

google
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
1/4
14.03.2017.
u 12:30

U Googleu sada smatraju da je njihova tehnologija toliko pametna da ne treba interakciju s ljudima kako bi razaznali je li riječ o ljudima ili robotima.

Kako bi na internetu razlikovali ljude od robota, razne stranice koristile su alat Captcha koji je od ljudi zahtijevao prepisivanje teksta koji je bio teško čitljiv.

No, toj praksi je došao kraj jer je Google odlučio ukinuti Captchu. Roboti su s vremenom postali prepametni za tekstove koji su često bili jednostavni, no paralelno je i tehnologija postala sve kompleksnija. 

U Googleu sada smatraju da je njihova tehnologija toliko pametna da ne treba interakciju s ljudima kako bi razaznali radi li se o ljudima ili robotima. Tako će automatski propuštati ljude na stranicu dok će robotima biti zabranjen pristup.

Mnogi će pozdraviti ovu odluku budući da su upisivanje teško čitljivog teksta mnogi smatrali jednom od najiritantnijih stvari na internetu.

>> Je li 'odzvonilo' govoru mržnje u komentarima na internetu: Google ima alat koji će ga spriječiti

>> Google vabi poslovnjake na videoplatformu osoba

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
14:23 14.03.2017.

Wtf?? Roboti idu na trazilicu? Ja mislio da je taj captchu zbog male djece bio.. malo sam zaostao.

Avatar Propaganda
Propaganda
14:21 14.03.2017.

Ja sam mislio reklame ili da mogu imati više računa na istoj IP adresi ಠ╭╮ಠ.

ZZ
Zulfo Zuca
19:40 14.03.2017.

Ne mogu da vjerujem da roboti idu na net.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije