Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOODLE

Google Hlapićem obilježio 140. rođendan I. Brlić-Mažuranić

Šegrt Hlapić
Screenshot Google
18.04.2014.
u 10:25

Na početnoj stranici Googlea danas se nalazi jedno od njezinih najslavnijih djela, Čudnovate zgode šegrta Hlapića, ispričano u šest sličica

Google je posebnim doodleom obilježio 140. rođendan slavne hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić.

Na početnoj stranici tražilice tako se danas nalazi jedno od njezinih najslavnijih djela, Čudnovate zgode šegrta Hlapića, ispričano u šest sličica. Nakon klikanja na doodle Google vas vodi na rezultate pretraživanja za "Ivana Brlić-Mažuranić".

Podsjetimo, Ivana Brlić-Mažuranić rođena je 18. travnja 1874. godine u Ogulinu, u poznatoj obitelji intelektualaca među kojima se ističe njezin djed Ivan Mažuranić, hrvatski ban i pjesnik. Ivana Brlić-Mažuranić posebno se istaknula kao spisateljica za djecu, s djelima kao što su Priče iz davnine i Čudnovate zgode šegrta Hlapića. Umrla je u Zagrebu 21. rujna 1938. godine.

>> Originalni Hlapić: Prvi put izvorni tekst Ivane Brlić-Mažuranić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije