Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNDO SEND

Gmail i službeno dobio mogućnost poništenja poslane poruke

Gmail
Foto: Borna Filić/PIXSELL
24.06.2015.
u 12:22

Korisnik sada može odabrati koliko će mu vremena ostati za poništenje nakon pritiska tipke za slanje - 5, 10, 20 ili 30 sekundi

Google je u Gmail i službeno uveo mogućnost poništenja slanja poruke. Ako vam to zvuči poznato, to je zato što ta funkcija nije nova. Mi smo, na primjer, o njoj pisali krajem 2013. godine, a uvedena je još 2009. Međutim, dosad je taj sustav bio u eksperimentalnoj fazi u sklopu odjeljka Labs pa mnogi nisu ni znali za njega, a sada je uveden kao službena postavka.

Ovdje se zapravo ne radi o brisanju već poslane poruke, već je riječ o odgodi slanja. Poruka neće biti poslana odmah čim korisnik stisne tipku "pošalji", već nakon nekoliko sekundi, a korisnik tijekom tog razdoblja može prekinuti slanje. 

Ako želite iskoristiti ovu korisnu funkciju, možete je uključiti u postavkama u Gmailu. Za razliku od eksperimentalne verzije, korisnik sada može odabrati koliko će mu vremena ostati za poništenje nakon pritiska tipke za slanje - 5, 10, 20 ili 30 sekundi. Nakon slanja maila pojavit će vam se obavijest da je poruka poslana i da je možete poništiti. 

Funkcija je zasad dostupna samo na online-verziji Gmaila. Mashable piše kako je Google najavio uvođenje i u verziju za mobilne uređaje, ali bez navođenja konkretnog razdoblja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije