Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kršenje pravila tržišnog natjecanja

Getty Images najavljuje tužbu protiv Googlea

Google
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
27.04.2016.
u 10:53

Google je već suočen s više tužbi za kršenje zakona o zaštiti tržišnog natjecanja u EU. U prošlosti je međutim odacio navode da upotrebljava svoju dominantnu poziciju kako bi gušio konkurenciju

Fotografska agencija Getty Images objavila je da će Europskoj uniji podnijeti tužbu protiv Googlea zbog kršenja pravila tržišnog natjecanja, pridruživši se tako dugom popisu EU tužbi protiv te internetske tvrtke.

Američka foto kompanija tvrdi da Googleove izmjene u pretraživanja slika promiču piratstvo i daju tom tehnološkom divu nepoštenu prednost u prometu i oglašavanju, objavili su britanski mediji.

Google je već suočen s više tužbi za kršenje zakona o zaštiti tržišnog natjecanja u EU. U prošlosti je međutim odacio navode da upotrebljava svoju dominantnu poziciju kako bi gušio konkurenciju, prenosi BBC.

Getty Images tvrdi da Google prikazuje slike u svojim rezultatima pretraživanja na način da odvraćaju promet koji bi inače išao prema internetskim stranicama Getty-a. Fotografska agencija tvrdi da zbog toga što je korištenje slika neposredno, jednom kada je prikazana u velikom formatu od strane Google-a korisnici nemaju razloga nastaviti na stranicu originalnog izvora određene slike koju gledaju.

"Ove promjene su omogućile Googleu da osnaži svoju ulogu dominantne internetske tražilice, zadržavanje monopola nad prometom stranica, podacima o angažmanu i nad oglašavanjem", priopćio je Getty. "To također promovira piratstvo, što rezultira širokim kršenjem autorskih prava, pretvarajući korisnike u slučajne pirate".

Getty ističe da zastupa više od 200.000 fotoreportera, kreatora sadržaja i umjetnika diljem svijeta koji ovise o plaćama za svoj rad.

>>Google udara na TV: 'Oglasi na YouTubeu puno su učinkovitiji'

>>Komisija optužila Google za monopolističko ponašanje kroz Android

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije