Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U GOOGLEU BIJESNI

EU planira dosad najagresivniji potez protiv Googlea

Google
Foto: Borna Filić/PIXSELL
22.11.2014.
u 09:46

Googleovi direktori su bijesni zbog prijedloga za koji su doznali tek prije nekoliko dana

Europska unija planira dosad najagresivniji potez za ograničavanje Googleove moći. Naime, Financial Times javlja kako Europarlament planira inicijativu s ciljem da Google odvoji svoju tražilicu od ostalih proizvoda.

Kako prenosi Business Insider, Googleovi direktori su bijesni zbog prijedloga za koji su doznali tek prije nekoliko dana.

EU ima Google na piku jer je riječ o daleko najpopularnijoj tražilici, u Europi drži 90 posto tržišta. Neke manje specijalizirane tražilice 2011. su se žalile da ih je Google držao nisko u rezultatima kako bi ih drugi korisnici teže našli, a Microsoft se, na primjer, žalio da je Google otežao njihovoj tražilici Bing pretraživanje Googleova YouTube. Europarlament ne može narediti Googleu da se sam fragmentira, no može pritisnuti antitrustovske regulatore, koji istražuju Google već tri godine.

>> Google u strahu od kazne EU!

>> Podaci stavljeni na internet moraju se moći trajno izbrisati

Komentara 6

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
10:06 22.11.2014.

Kad ostali budu kao pola google-a, razmisliti cemo, ali nikad nametljivi search ili bing.

KO
kojesta
13:40 22.11.2014.

eu sprama malo drugaciji napad na internet tj. fino nazivano kontrola. vec sada ne mozete dobiti sve informacije, mnoge stranice su postale nedostupne, pravo na informaciju? zaboravite.

OL
olujistan
23:48 22.11.2014.

To je obična farsa. Vi niste dorasli modernim svjetskih prevarantima. Google i EU odgovaraju istim gospodarima svijeta. Naravno, treba od vremena do vremena stvoriti prividne trzavice kako bi se dobio dojam da je EU, kao institucija, dobra i pravedna, a u stvari je najveća strana i ne-europska štetočina na području Europe. MS Bing je samo mali brat Googla, kao što je Bill Gates član i pobratim gospodara svijeta (sada u mirovini, ali njegova "filantropijska" cjepljenja širom svijeta, posebno Afrike doprinosi dobro depopulaciji svijeta; baš je veliki filantrop!). To je isto kao da bi se braća Šešelj i Zoran Pusić dogovorili da si jedan drugom opsuju kevu kako bi komšija Hrvoje pomislio da ipak ima dobre susjede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije