Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nižu tužbe

Ericsson tuži Apple za krađu patenata

Apple
Foto: Reuters/PIXSELL
27.02.2015.
u 21:03

Sredinom tjedna Apple je izgubio parnicu protiv države Teksas i mora platiti 533 mil. dolara odštete

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson tužio je Apple zbog kršenja patentnih prava, što je novi udarac za američkog tehnološkog diva, nakon nedavne presude da zbog neovlaštenog korištenja patenata mora platiti više od pola milijarde dolara. Ericsson je u petak priopćio da je podnio tužbu američkoj Međunarodnoj trgovinskoj komisiji (ITC) tražeći zabranu Appleovih proizvoda u koje su ugrađeni patenti na koje Ericsson ima pravo i koji su nužni za 2G i 4G/LTE standarde.

To je u ovom tjednu još jedan udarac za Apple u pitanju patentnih prava, nakon što je u srijedu teksaška savezna porota presudila da Apple mora platiti 533 milijuna dolara jer njegov softver za iTunes sadrži tri patenta u vlasništvu teksaške tvrtke. 

>> Kineski sud presudio protiv Applea u tužbi za patente

>> Apple dobio rat - Samsung mora platiti mlrd. dolara za kopiranje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije