Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Microsoftova konferencija

Dražen Nikolić: Hrvatska ima dosta svijetlu budućnost što se tiče tehnologije

dražen nikolić
Foto: Bojan Arežina
21.04.2015.
u 18:50

Ima stvarno fantastičnih proizvoda i usluga – pohvalio je Nikolić situaciju u Hrvatskoj

Hrvatska ima dosta svijetlu budućnost što se tiče tehnologije, rekao je konzultant Dražen Nikolić iz Ernst & Younga na predavanju na Microsoftovoj konferenciji WinDays15, koja je danas počela u Umagu.

– Ima stvarno fantastičnih proizvoda i usluga – pohvalio je Nikolić situaciju u Hrvatskoj.

Za razliku od mnogih sudionika okruglog stola koji je danas također održan na WinDaysu, Nikolić je pohvalio i hrvatsko obrazovanje rekavši kako nema osjećaj da je ono loše, iako bi možda neke stvari trebalo popraviti. Naglasio je važnost otvorenosti prema novim modelima, ali i poznavanje stranih jezika jer, kako je rekao, tržište ne govori hrvatski.

Nikolić je u sklopu svog predavanja pod naslovom "Kako izgraditi poslovni model na tehnologiji budućnosti?" rekao da je pred nama doba inovacija te da se ne radi samo o produktima i uslugama, već i o procesima – tako je i Apple Pay nazvao velikom inovacijom. Kao vrlo zanimljiv istaknuo je primjer proizvođača automobila Tesla. Dok velike njemačke autokompanije nisu učinile gotovo ništa na polju novih izvora energije, Teslin šef Elon Musk je, kako je rekao, pokrenuo cijelu revoluciju". Musk je prepoznao zagađenje kao veliki problem, izgradio infrastrukturu, organizirao distribuciju te riješio problem baterija.

Nikolić se dotaknuo i problema zaštite privatnih podataka rekavši kako je teško ostvariti anonimnost te da se kroz nečiji uzorak ponašanja može otkriti tko je ta osoba. Rekao je kako će prema novom europskom Zakonu o zaštiti podataka tvrtke koje ga prekrše biti kažnjene s čak 5 posto prometa, a ne 50.000 eura kao do sada.

– To su strahovito velike sume – rekao je Nikolić, dodajući da su tvrtke zbog toga zaustavile razvoj inovacija te da se tu stvorila šansa za male tvrtke.

>> 'Situacija će u Hrvatskoj 2020. godine biti gora nego danas'

Ključne riječi

Komentara 2

ĆA
ćaćaća
12:06 22.04.2015.

e ako je to nikolić izjavio onda ja njemu vjerujem..on sigurno voli nas hrvate..

NO
No1
17:03 24.04.2015.

Ne... losa konstrukcija recenice... trebalo je pisati: Micro$oft ima dosta svijetlu buducnost u Hrvatskoj jer Hrvatska u svoj obrazovni sustav uvodi sve sto god Micro$oft prodaje. A, ako itko pokusa drugacije, Micro$oft ce poslati svog predstavnika na razgovor s premijerom i predsjednicom i objasniti da to nema smisla... nego da mi koji smo u totalnoj banani moramo jos financirati i M$ jer oni na to racunaju u svojim projekcijama koje daju svojim dionicarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije