Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3 dana bez aplikacije

Zabranjen pristup WhatsAppu, iz tvrtke poručuju: 'Ovo je kazna za 100 milijuna korisnika'

WhatsApp
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.05.2016.
u 23:30

Odlukom se kažnjava više od 100 milijuna korisnika čija komunikacija ovisi o našim uslugama, bilo da je riječ o poslu ili privatnim porukama, samo zato da bismo sudu predali snimke razgovora koje ne posjedujemo, stoji u priopćenju tvrtke.

Brazilski sudac zabranio je na tri dana pristup aplikaciji WhatsApp svim korisnicima u najvećoj latinoameričkoj zemlji, drugi put u posljednjih pet mjeseci. 

Odluka suca Marcela Maie Montalva iz države Sergipe odnosi se na pet glavnih brazilskih internetskih operatora, a na 72 sata bez pristupa WhatsAppu ostat će oko 100 milijuna korisnika diljem zemlje. 

Nije poznat razlog za donošenje takve odluke zbog tajnosti sudskog procesa u saveznoj državi Sergipeu, piše Reuters. Agencija dpa navodi kako se pretpostavlja da je riječ o posljednjem pokušaju suda da prisili čelnike tvrtke WhatsApp u vlasništvu Facebooka da istražiteljima predaju chatove, među kojima su i razgovori osobe optužene za trgovinu drogom.  

U priopćenju WhatsAppa stoji da je tvrtka "razočarana takvom odlukom", nakon što je s brazilskim sudovima u potpunosti surađivala. 

"Odlukom se kažnjava više od 100 milijuna korisnika čija komunikacija ovisi o našim uslugama, bilo da je riječ o poslu ili privatnim porukama, samo zato da bismo sudu predali snimke razgovora koje ne posjedujemo", stoji u priopćenju tvrtke. 

Sličnu odluku o ukidanju pristupa aplikaciji na 48 sati donio je 15. prosinca 2015. sudac iz Sao Paula. 

Sudac Marcel Maia Montalvao iz savezne države Sergipe u ožujku je odredio zatvorsku kaznu za jednog od brazilskih čelnika Facebooka jer je odbio blokirati aplikaciju. Nakon toga je zatvoren, no ubrzo i pušten iz zatvora. 

>>Whatsapp pojačao zaštitu privatnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije