Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT SVILE

Bivši tajni agent priznao da je ukrao 800.000 dolara u bitcoinima

bitcoin
Foto: Jens Kalaene/DPA/Pixsell
01.09.2015.
u 10:11

Put svile ugašen je u listopadu 2013. godine, a njezin autor osuđen je na doživotnu kaznu

Bivši agent Američke tajne službe u ponedjeljak je priznao da je na svoj privatni račun skrenuo bitcoine vrijedne više od 800.000 dolara. Shaun Bridges (33) učinio je to tijekom istrage Puta svile (Silk Road), online tržnice na kojoj se između ostalog trgovalo drogom i oružjem.

Kako prenosi Reuters, Bridges je pred federalnim sudom u San Franciscu priznao krivnju za pranje novca i ometanje istrage. Drugi član iste jedinice, bivši agent Agencije za suzbijanje droge (DEA) Carl Force, priznao je krivnju za iznudu, pranje novca i ometanje istrage.

Put svile ugašen je u listopadu 2013. godine, nakon više od dvije godine rada. Tužitelji tvrde da je u tom razdoblju prodajom droge i druge zabranjene robe stvorena zarada veća od 214 milijuna dolara. Autor Puta svile Ross Ulbricht u svibnju je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu.

Bridges je na sudu priznao da je njegova krađa navela Ulbrichta da povjeruje kako je druga osoba krala od Puta svile, što je pridonijelo tome da Ulbrich pokuša naručiti ubojstvo te osobe. Kazna će mu biti izrečena u prosincu.

>> FBI zapečatio online tržnicu na kojoj se nudila droga i oružje

>> Kriminalci za otkupnine sada traže samo bitcoine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije