Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČI MUDROSTI

Gates otkrio koji bi savjet dao sebi kao 19-godišnjaku

Bill Gates
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
01.03.2017.
u 09:01

- Objasnio bih da pamet nije jednodimenzionalna te da nije toliko važna kao što sam tada mislio - rekao je Gates

Osnivač Microsofta Bill Gates jučer je odradio svoj peti "Reddit AMA" (ask me anything), razgovor s korisnicima društvene mreže Reddit.

Jedno od zanimljivih pitanja bilo je i koji bi savjet Gates mogao dati 19-godišnjem Billu Gatesu.

- Objasnio bih da pamet nije jednodimenzionalna te da nije toliko važna kao što sam tada mislio - rekao je Gates.

- Tada nisam bio jako dobar u društvenom smislu, ali nisam siguran da savjet to može popraviti - možda sam samo trebao biti čudan i odrasti - dodao je.

Još jedan savjet koji je Gates naveo je istraživanje zemalja u razvoju prije ulaska u četrdesete.

Jedan korisnik Reddita pitao je Gatesa što je za njega uspjeh, a on je citirao Warrena Buffetta, poznatog poduzetnika koji je 2006. godine donirao veliki iznos Gatesovoj dobrotvornoj organizaciji.

- Warren Buffett jednom je rekao da je mjera uspjeha jesu li ljudi uz tebe sretni i vole li te. Također je lijepo kada se osjećaš da si nešto promijenio - da si nešto izumio, odgojio djecu ili pomogao potrebitima - odgovorio je Gates.

>> Dramatično upozorenje Billa Gatesa: Ovo bi u manje od godinu dana moglo ubiti više od 30 milijuna ljudi

>> Gates: Nadam se da nam se idućih 10 godina neće dogoditi epidemija gripe. To bi bila tragedija

Komentara 5

PU
puma59
13:34 01.03.2017.

Pomoći drugima oko sebe je smisao sreće.

AN
Andrija1976
05:49 02.03.2017.

Iz kakve obitelji dolazi i na kojim polozajima su bili kada su ga iz IBM-a zvali na fakultet nije moguce naci u novinama.

Avatar bodavica
bodavica
12:41 01.03.2017.

velika pamet prevariti Machintosa za sustav Windows i isti taj sustav obvezno prodati sa prodajom svakog kompjutera, laptopa ili bilo kojeg drugog informatičkog uređaja. Neka kaže čega je on direktni tvorac, a o tome se nigdje ne može pročitati. Našš izumitelj baterijske svjetiljke "Maglite" Vinko Maglica se nigdje ne hvali svojom pamet,i a svjetiljke su svjetska marka!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije